Ράλι Σαρδηνίας: Περίπατος Ogier & 1-2 για την Toyota

3.704 Επισκέψεις στο άρθρο (6/6/2021)

Ο Sebastian Ogier πήρε τη νίκη στο φετινό Ράλι Σαρδηνίας, με την ομάδα του να κάνει παράλληλα το 1-2 για δεύτερη φορά φέτος. Ο Evans στη δεύτερη θέση. Βατερλώ για την Hyundai που παρηγορήθηκε από την 3η θέση του Neuville.

Εύκολη υπόθεση το κυριακάτικο σκέλος του Ράλι Σαρδηνίας για τον Ogier, μετά την περίεργη τροπή που πήρε το σκέλος του Σαββάτου, που έθεσε εκτός μάχης τον πάλαι ποτέ πρωτοπόρο, Ott Tanak, και τον ομόασταβλό του, Dani Sordo. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής διεύρυνε τη διαφορά του στην βαθμολογία των οδηγών, παίρνοντας την 3η νίκη για φέτος και 52η της καριέρας του, παρά το ότι καρδιοχτύπησε λίγο όταν περνώντας από νερά στην power stage, έσβησε ο κινητήρας του Yaris και έκανε περίπου 20 δλ. να πάρει μπρος ξανά.

Χαράς ευαγγέλια και για την Toyota που είδε για δεύτερη φορά φέτος τα πληρώματά της στις δύο πρώτες θέσεις του βάθρου, καθώς ο Elfyn Evans τερμάτισε δεύτερος έχοντας διαφορά 46 δλ. από τον νικητή και πλέον υπολείπεται 11 βαθμών από τον πρωτοπόρο Ogier στο οδηγών.



Ο Ουαλός δεν ξεκίνησε καλά τη μέρα και έμεινε πίσω με τη διαφορά από τον πρώτο να ξεπερνά το 1 λεπτό, ωστόσο άλλαξε μερικές ρυθμίσεις στο Yaris του και κέρδισε 2 ε.δ. σήμερα, βοηθώντας την Toyota να ανοίξει την ψαλίδα από την Hyundai στο κατασκευαστών στους 49 βαθμούς.

Δύσκολος αγώνας για την Hyundai που είδε δύο πληρώματά της που πρωταγωνιστούσαν, να μένουν στην αφάνεια μετά τις εγκαταλείψεις του Σαββάτου. Ελάχιστη παρηγοριά η τρίτη θέση του Thierry Neuville , με τον Βέλγο να δουλεύει πάρα πολύ το setup του i20 Coupe WRC ώστε να μείνει εντός πόντιουμ.



Ο Takamoto Katsuta τερμάτισε για δεύτερη σερί φορά στην 4η θέση (σ.σ. είχε τερματίσει 4ος και στην Πορτογαλία), που είναι και η υψηλότερη θέση μέχρι στιγμής στην καριέρα του, παρά το ότι είχε για συνεπιβάτη μια... μέλισσα στην καμπίνα του Yaris.

 Μετά το τέλος του αγώνα έγιναν οι καθιερωμένες βουτιές 


 

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

NEO TRAFIC
skoda