• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Ράλλυ Μόντε Κάρλο: Χρειάζονται 2 για να χορέψεις ταγκό!

2.789 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 26/1/2019

Ο «χορός» του φετινού Πρωταθλήματος ξεκινά με το Ράλλυ Μόντε Κάρλο, που εξελίσσεται σε ταγκό για τους Σεμπαστιάν Οζιέ και Τιερί Νεβίλ οι οποίοι βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Παραπίσω, έχουμε ένα ταγκό για... τρεις με τους Σεμπαστιάν Λεμπ, Γιάρι Μάτι Λάτβαλα και Όττ Τάνακ να μάχονται για την τρίτη θέση.

Mercedes: Mercedes με 0% προκαταβολή για την περίοδο της έκθεσης
Goodyear: Το ελαστικό με την υψηλότερη χιλιομετρική απόδοση της αγοράς! Δείτε το με 1 κλίκ

Κατ΄αρχάς σημειώνουμε πως, το σκέλος του σημερινού αγώνα περιελάμβανε τέσσερις ειδικές διαδρομές, από την 9η έως και την 12η, συνολικού μήκους 93,38 χλμ.. Η χθεσινή μέρα βρήκε πρωτοπόρο τον Σεμπαστιάν Οζιέ (Citroen C3 WRC), ακολουθούμενος από τον Τιερί Νεβίλ (Hyundai i20 WRC) και τον ομόσταβλο του τελευταίου, Αντρέας Μίκελσεν (Hyundai i20 WRC) στην τρίτη θέση.

Η κατάταξη δεν άλλαξε σημαντικά στο σημερινό σκέλος με τον έξι φορές παγκόσμιο πρωταθλητή να διευρύνει τη διαφορά του από τον Βέλγο φτάνοντας στο τέλος της μέρας τα 4,3 δλ. ωστόσο, τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για τον Μίκελσεν, καθώς λίγο πριν το τέλος της ειδικής «Agnieres en Devoluy-Corps 1» είχε μια έξοδο και κατέστρεψε τον πίσω αριστερό τροχό του αγωνιστικού του, κάτι που στη συνέχεια τον οδήγησε σε εγκατάλειψη.
 

Μακριά πίσω από τους δύο πρωτοπόρους με σχεδόν 2 λεπτά διαφορά βρίσκονται πλέον οι Σεμπαστιάν Λεμπ (Hyundai i20 WRC), Γιάρι Μάτι Λάτβαλα (Toyota Yaris WRC) και Όττ Τάνακ (Toyota Yaris WRC) σε τρίτη, τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα με τις μεταξύ τους διαφορές να βρίσκονται στα 2,3 δλ. και 13,7 δλ.. Αξίζει να αναφερθεί η σημερινή επίδοση του Εσθονού που σήμερα τα σάρωσε όλα κερδίζοντας και τις 4 ειδικές έχοντας πίσω του στη δεύτερη θέση τον team mate του Κρις Μικ σε τρεις από αυτές.

Στους άτυχους της σημερινής μέρας συγκαταλέγεται ο Εσάπεκα Λάππι που «προδώθηκε» από τον κινητήρα του Citroen C3 WRC, ενώ στη λίστα των εγκαταλείψεων προστέθηκε και ο Έλφιν Έβανς (Ford Fiesta WRC) μετά από έξοδο στη 2η ε.δ.. Σημειώνουμε πως, η M-Sport Ford World Rally Team έμεινε οριστικά εκτός παιχνιδιού μετά από αυτή την απώλεια, μπαίνοντας με το... αριστερό στη φετινή χρονιά.

Αύριο, προμηνύεται μια πολύ ενδιαφέρουσα ημέρα, όπου όλα είναι ανοιχτά στη μάχη για τις θέσεις που οδηγούν στο πόντιουμ. Υπογραμμίζουμε πως, για αύριο μένουν 4 ακόμα ειδικές συμπεριλαμβανομένης της Power Stage και η αυλαία του πρώτου αγώνα του φετινού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος θα πέσει περίπου στις 14:30 ώρα Ελλάδος.

Αυτή είναι η κατάταξη του Ράλλυ Μόντε Κάρλο μετά την ολοκλήρωση των 12 ειδικών διαδρομών: