Τι λάστιχα Continental να αγοράσεις και, κυρίως, τι να αποφύγεις
3 Φωτογραφίες »

Τι λάστιχα Continental να αγοράσεις και, κυρίως, τι να αποφύγεις

55.687 Επισκέψεις στο άρθρο (18/12/2023)

- Ψάχνεις και τρελαίνεσαι. Στην ίδια τιμή το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας
- Ξέχνα τις παλιές γενιές 5 & 6 (γιατί συνεχίζουν να παράγονται αυτά;)
- Διάλεξε λάστιχα που γράφουν επάνω «Wet A» και «Fuel C». Ξέχνα τα άλλα
- π.χ. «Fuel B» είναι το νέο Ultra Contact του 2022 και θες 5 μέτρα παραπάνω για να σταματήσεις στο βρεγμένο

Ψάχνεις και τρελαίνεσαι. Στην ίδια τιμή το καλύτερο και το χειρότερο της κατηγορίας

Ανοίγεις ένα site και βλέπεις 66 σελίδες και 3.167 διαφορετικά ελαστικά. Αν βάλεις τη διάσταση που θέλεις θα μειωθούν οι επιλογές, αλλά και πάλι υπάρχει ένα τεράστιο μπέρδεμα. Διαφορετικές κατηγορίες (θερινά, 4 εποχών, eco, sport κ.ά.), διαφορετικοί δείκτες φορτίου-ταχύτητας, διαφορετική ετικέτα (Fuel, Wet, Noise). Πάρα πολλή πληροφορία που αν δεν έχεις βασικές γνώσεις, θα σε τρελάνει. Και το κυριότερο, μπορεί να αγοράσεις στα ίδια λεφτά το καλύτερο και το χειρότερο ελαστικό της κατηγορίας!

 

Ξέχνα τις παλιές γενιές 5 & 6 (γιατί συνεχίζουν να παράγονται αυτά;)

Στην ιστοσελίδα της Continental βλέπουμε το ContiSportContact 5. Είναι ένα ελαστικό επιδόσεων (performance για σπορ - δυναμική οδήγηση) που παρουσιάστηκε το 2010 και το οποίο εξακολουθεί να υπάρχει στην αγορά. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί δύο νέες γενιές του και κυρίως το καινούργιο SportContact 7 (2022) που η ίδια η Continental διατείνεται πως είναι «το καλύτερο που έχει δημιουργήσει ποτέ». Γιατί, λοιπόν, συνεχίζουν να παράγονται τα προηγούμενα;
 

Διάλεξε λάστιχα που γράφουν επάνω «Wet A» και «Fuel C». Ξέχνα τα άλλα

Το AutoΤρίτη προτείνει ελαστικά με ετικέτα «Wet A» και «Fuel C». Που συνεπάγεται ότι θα έχουν κορυφαία πρόσφυση στο βρεγμένο, δηλαδή δεν θα γλιστράνε στην βροχή, αλλά θα φρενάρουν και θα έχουν καλό κράτημα. Έπειτα, με «Fuel C» σημαίνει ότι έχεις ένα ελαστικό με μέτρια αντίσταση κύλισης. Δεν τρίβεται στο δρόμο, καταναλώνει «καίει» περισσότερο, όμως την ίδια στιγμή «ακουμπά» καλύτερα στο οδόστρωμα, έχει καλύτερη πρόσφυση και είναι περισσότερο ασφαλές.

Γενικότερα, τα θερινά ελαστικά είναι αυτά που έχουν «Wet A» και «Fuel C». Είναι τα κανονικά ελαστικά που «φοράμε» όλοι, αυτά τα οποία πουλάνε και περισσότερο στην Ελλάδα. Σπάνια θα βρεις ελαστικά 4 εποχών (All Season) με «Wet B», τα οποία κιόλας φρενάρουν 2 μέτρα πιο μακριά από τα θερινά στο στεγνό από τα 80 χλμ./ώρα. Το πλεονέκτημά τους είναι ότι δεν θα χρειαστείς αλυσίδες (γλιτώνεις το πρόστιμο), αν δεν μένεις σε κάποια ορεινή περιοχή που καλύτερα να έχεις χειμερινά ελαστικά. 

Σε κάθε περίπτωση, τα θερινά ελαστικά με τα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά είναι αυτά που εμείς προτείνουμε, ιδανικά με ημερομηνία κατασκευής την τελυταία 3ετία (Model Year από το 2020 και μετά). Να πάρεις, δηλαδή, πιο σύγχρονα ελαστικά, με καλύτερες τεχνολογίες.
 

Fuel B είναι το νέο Ultra Contact του 2022 και θες 5 μέτρα παραπάνω για να σταματήσεις στο βρεγμένο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων λέμε παραπάνω είναι το Continental UltraContact που βγήκε το 2022. Η Continental λέει ότι «έχει ανώτερες επιδόσεις στο βρεγμένο», παρότι έχει «Wet B». Στις μετρήσεις μας, φρενάρει στο βρεγμένο 7 μέτρα χειρότερα από ό,τι στο στεγνό. Στην ίδια τιμή, 321 ευρώ σε 16άρια, μπορείς να βρεις λάστιχο του 2022 από την ίδια εταιρεία το οποίο φρενάρει 7 μέτρα καλύτερα σε στεγνό και βρεγμένο μαζί (PremiumContact 7)!

Κάνε κλικ και δες αναλυτικά όλη την γκάμα των ελαστικών της Continental, με όσα πρέπει να ξέρεις.
 

Συνέχεια του άρθρου >>>
Σελίδα 2Διαφορετικό λάστιχο αγοράζεις αν θες να αντέξει περισσότερα χιλιόμετρα, άλλο αν γκαζώνεις και θέλεις επιδόσεις
Σελίδα 3Touring θερινά ελαστικά: PremiumContact 6, PremiumContact 7 & UltraContact
Σελίδα 4Ελαστικά επιδόσεων (sport) της Continental: Έχει το ολοκαίνουργιο του 2022 αλλά υπάρχει και η προ-προηγούμενη γενιά του 2010
Σελίδα 5Υπάρχουν 3 Eco ελαστικά στην Continental, από το 2011 μέχρι και σήμερα
Σελίδα 6Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να αγοράζετε λάστιχα που σας καλύπτουν
Hyundai
SEAT