VW: Στέλνει βοήθεια στην ινδική Mahindra για να τα βάλει με την Tata

VW: Στέλνει βοήθεια στην ινδική Mahindra για να τα βάλει με την Tata

1.646 Επισκέψεις στο άρθρο (19/2/2024)

- Ανταλλακτικά και μπαταρίες στέλνει στην Mahindra η VW
- 5 ηλεκτρικά φέρνει η Mahindra από τα τέλη του 2024
- Στόχος της Mahindra να νικήσει την Tata που έχει πάρει κεφάλι

Ανταλλακτικά και μπαταρίες στέλνει στην Mahindra η VW

Η Volkswagen συμφώνησε να παράσχει στη Mahindra εξαρτήματα από την αρχιτεκτονική MEB και ενοποιημένες κυψέλες μπαταρίας. Τα εξαρτήματα αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τα επερχόμενα ηλεκτρικά της ινδικής εταιρείας, τα οποία αναμένεται να κυκλοφορήσουν στην αγορά από το 2025 και μετά. Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών επισημοποιήθηκε μέσω μιας συμφωνίας που υπογράφηκε στις 16 Φεβρουαρίου, βασιζόμενη στην αρχική ανακοίνωση της συνεργασίας τους το 2022.

5 ηλεκτρικά φέρνει η Mahindra από τα τέλη του 2024

Η Mahindra έχει ήδη παρουσιάσει πέντε ηλεκτρικά SUV για την ινδική αγορά. Το πρώτο από αυτά θα είναι XUV.e8, το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του τον Δεκέμβριο του 2024, και θα ακολουθήσει το κουπέ-SUV XUV.e9 τον Απρίλιο του 2025. Το πιο σπορ και φουτουριστικό BE.05 θα φτάσει σύμφωνα με πληροφορίες τον Οκτώβριο του 2025, ενώ τα μεγαλύτερα αδέρφια του, τα BE.07 και BE.06 αναμένεται να ακολουθήσουν μετά το 2026.

Στόχος της Mahindra να νικήσει την Tata που έχει πάρει κεφάλι

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, τόσο η Mahindra όσο και η VW θα "συνεχίσουν να διερευνούν περαιτέρω πιθανές ευκαιρίες συνεργασίας στην Ινδία στον τομέα της ηλεκτρονικής κινητικότητας". Ο στόχος και των δύο εταιρειών είναι να "ενισχύσουν το μερίδιό τους στην ηλεκτρική κινητικότητα" στην ινδική αγορά και να βοηθήσουν στην "επιτάχυνση της ηλεκτροκίνησης" στην περιοχή. Στο πλαίσιο αυτό, η Mahindra πιστεύει ότι τα ηλεκτροκίνητα επιβατικά θα αποκτήσουν "σημαντική δυναμική" τα επόμενα χρόνια. Ωστόσο, ο μεγάλος ανταγωνιστής της Mahindra, η Tata, προηγείται σήμερα στο κομμάτι της ηλεκτροκίνησης, διαθέτοντας μια ευρύτερη γκάμα από ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

MERCEDES NEW RANGE
KIA