Νέο Bridgestone Turanza All Season 6: Πώς τα πήγε σε φρένα & κράτημα;
3 Φωτογραφίες »

Νέο Bridgestone Turanza All Season 6: Πώς τα πήγε σε φρένα & κράτημα;

34.381 Επισκέψεις στο άρθρο (7/11/2023)

- Δοκιμάσαμε στην πίστα το νέο ελαστικό 4 εποχών της Bridgestone: Turanza All Season 6
- Με 32,2 μέτρα σε βρεγμένο φρενάρισμα, ανήκει στα καλά της κατηγορίας του
- Κάνει και για οδήγηση στο χιόνι (δεν θέλεις αλυσίδες)
- Έχει μόνο 16 ευρώ παραπάνω, το λάστιχο, από το αντίστοιχο θερινό της μάρκας

Δοκιμή ελαστικού: Νέο Bridgestone Turanza All Season 6

Η σειρά ελαστικών Turanza αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εμπορικά χαρτιά της Bridgestone στην αγορά. Νεότερη προσθήκη στη γκάμα, τα Bridgestone Turanza All Season 6, το καινούργιο premium ελαστικό τουρισμού τεσσάρων εποχών, ή αλλιώς all season, με τεχνολογία ENLITEN το οποίο διέπρεψε στο βρεγμένο.
 
Σημειώστε πως, η συγκεκριμένη κατηγορία κερδίζει διαρκώς έδαφος στις ευρωπαϊκές αγορές (σ.σ. 1 στα 5 λάστιχα που πωλούνται στην Ευρώπη είναι all season), ενώ το Turanza All Season 6 κατασκευάστηκε με βάση και τα σχόλια από συμμετοχή χιλιάδων Ευρωπαίων οδηγών, σχετικά με το τι περιμένουν από ένα ελαστικό τουρισμού όλων των εποχών και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν όταν οδηγούν.
 
Ως ένα ολοκαίνουργιο ελαστικό λοιπόν, διαθέσιμο σε 85 διαστάσεις από 16 έως 21 ίντσες για να καλύπτει το 96% της ζήτησης, σε μια κατηγορία που ενδιαφέρει ολοένα και περισσότερο τους αγοραστές, το AutoΤρίτη Test Center πραγματοποίησε δοκιμή του στη δημοφιλή για μικρά SUV διάσταση 215/55 R17 επί ελληνικού εδάφους.

Για μία ακόμη φορά είχαμε στη διάθεσή μας το αυτοκίνητο αναφοράς των δοκιμών μας: Ford Puma mild hybrid με 125 άλογα με χειροκίνητο & κιβώτιο 6 σχέσεων)

Αλήθεια, πώς λέτε να τα πήγε σε φρενάρισμα και κρατήματα σε στεγνό και βρεγμένο οδόστρωμα; Ρίξτε μια ματιά στα τεχνικά χαρακτηριστικά και πάμε παρακάτω για τις επιδόσεις...
 

Μάρκα/Μοντέλο Bridgestone Turanza All Season 6
Όχημα Επιβατικό
Εποχή
4 εποχών (All Season)
Διάσταση ελαστικού
215/55 R17
Τιμή μονάδας (€)
155
 
Στοιχεία κατασκευαστή
Fuel (A έως Ε)
C
Wet (Α έως Ε)
B
Noise (Α έως C)
70
Δείκτης φορτίου - ταχύτητας
98W XL M+S
Μέγιστο φορτίο (kg)
3.000
Μέγιστη ταχύτητα (χλμ./ώρα)
270
Model Year
2023

Ο τίτλος του καλύτερου -μέχρι στιγμής- ελαστικού 4 εποχών στο φρενάρισμα σε βρεγμένο οδόστρωμα ανήκει στο Bridgestone Turanza All Season 6. Κατάφερε να ακινητοποιηθεί σε 27,3 μέτρα, επίδοση βελτιωμένη κατά 20 εκατοστά σε σχέση με τον προκάτοχό του (Weather Control A005 Evo).

Καλή η επίδοσή του και στο φρενάρισμα στο στεγνό, εκεί όπου χρειάστηκαν 32,15 μέτρα για να σταματήσει από τα 80 χλμ./ώρα. Στο πεδίο των κρατημάτων σε απότομες εναλλαγές πορείας, το οποίο εξετάζουμε μέσω του Test Αποφυγής Κινδύνου (Elk Test) με 4 επιβάτες και φορτίο, το ελαστικό 4 εποχών της Bridgestone είχε καλή συμπεριφορά, περνώντας με 76,9 χλμ./ώρα σε στεγνό τερέν και με 65,5 χλμ./ώρα σε βρεγμένο. Η επίδοσή του στο στεγνό έχει σχεδόν 1 χλμ./ώρα διαφορά σε σχέση με το θερινό Turanza 6 (78,1 χλμ./ώρα), ενώ στα φρένα έχουν παραπλήσιες μετρήσεις με το θερινό να σταματά μόλις 27 εκατοστά πιο πίσω από το All Season. Σε όλες τις δοκιμασίες το πλήρωμα του Ford Puma ένιωσε σιγουριά και ασφάλεια, χωρίς να παρατηρηθεί κάποια σημαντική απώλεια πρόσφυσης.
 

Επιδόσεις - Μετρήσεις AutoΤρίτη Test Center
Φρενάρισμα στεγνό από 80 χλμ./ώρα (μ.)
27,3 Μέτρα   
Φρενάρισμα βρεγμένο από 80 χλμ./ώρα (μ.)
32,15 Μέτρα   
Επίδοση Elk Test στεγνό (χλμ./ώρα)
76,9 Χλμ/ώρα
Επίδοση Elk Test βρεγμένο (χλμ./ώρα)
65,5 Χλμ/ώρα
 
Βαθμολογία AutoΤρίτη (%)
Απόδοση στο στεγνό
55%
Απόδοση στο βρεγμένο
61%
Απόδοση στο φρενάρισμα
56%
Κράτημα
59%
Value for money (%)
50%
Τελική βαθμολογία (%) 58%

Πράσινο  Πέρασε τα όρια της δοκιμασίας

Κόκκινο  Απέτυχε στη δοκιμασία (ή τα όρια αξιολόγησης)

Κίτρινο  Είναι στο μέσο όρο της κατηγορίας του


Το νέο Turanza All Season 6 εφοδιάζεται με καινοτόμες τεχνολογίες για καλύτερες επιδόσεις.
3 Φωτογραφίες »

Το νέο Turanza All Season 6 εφοδιάζεται με καινοτόμες τεχνολογίες για καλύτερες επιδόσεις.

Τιμή & εγγύηση για το Bridgestone Turanza All Season 6

Η ελληνική αντιπροσωπεία της Bridgestone (ΕΛΑΣΤΡΑΚ) προσφέρει σε κάθε μοντέλο της εμπορική εγγύηση ενός έτους, χωρίς μάλιστα περιορισμό χιλιομέτρων. Που σημαίνει ότι σε περίπτωση προβλήματος, ακόμη κι αν φταις, μπορεί να σου αντικαταστήσει 1-2 ελαστικά. Απο πλευράς τιμής, χωρίς τοποθέτηση, για μια τετράδα Bridgestone Turanza All Season 6 χρειάζεται να δώσει κανείς 620 ευρώ (155 ευρώ το ένα), τιμή φυσιολογική για τα δεδομένα της premium κατηγορίας μα και για τις καλές επιδόσεις του σε πραγματικές συνθήκες.

Αν ψάχνεις εμπορίες ελαστικών & προσφορές τους, δες με 1 κλικ εδώ.

Οι τεχνολογίες που είναι υπεύθυνες για τις καλές επιδόσεις

Το νέο Turanza All Season 6 εφοδιάζεται με καινοτόμες τεχνολογίες ως απόρροια της τεχνογνωσίας των ανθρώπων της Bridgestone. Επιγραμματικά, το νεότερο ελαστικών 4 εποχών της μάρκας διαθέτει:

  • βελτιστοποιημένο πέλμα με νέα σύνθεση γόμας, για καλύτερες επιδόσεις στο φρενάρισμα
  • ενισχύσεις στο πέλμα σχήματος βέλους για καλύτερη πρόσφυση στο χιόνι,
  • ειδικές χαράξεις στα άκρα των μπλοκ για να έχει όσο το δυνατόν καλύτερη επαφή σε στεγνό δρόμο, αλλά και καλύτερη χιλιομετρική απόδοση,
  • δισδιάστατες αυλακώσεις με βέλτιστο διάκενο και προστατευτικά για καλύτερο φρενάρισμα στο χιόνι, έτσι ώστε να κατακρατά όσο χιόνι χρειάζεται κατά τη διάρκεια ελιγμών
  • ειδικές κοιλότητες (σαν εσοχές) στις κύριες αυλακώσεις για καλύτερη κατακράτηση του χιονιού και επιπλέον πρόσφυση στο χιόνι.
Κλείνοντας να πούμε πως τα νέα Turanza All Season 6 έχουν σχεδιαστεί για βενζινοκίνητα και ηλεκτροκίνητα επιβατικά αυτοκίνητα.

Συνέχεια του άρθρου >>>
LINGLONG STOXOS TOP 5
test center