Mega Test Φώτων σε 13 οικογενειακά SUV

59.770 Επισκέψεις στο άρθρο (6/1/2023)
Mega Test Φώτων σε 13 οικογενειακά SUV
2 Φωτογραφίες »

To επιτυχημένο Mega Test του AutoΤρίτη Test Center, το Τεστ Φώτων, επανέρχεται με την πιο δημοφιλή κατηγορία για τους οικογενειάρχες, αυτήν των μικρομεσαίων SUV. 13 μοντέλα μπαίνουν στο σκοτεινό πεδίο δοκιμών μας, για να μας δείξουν τα φώτα τους.

Ποια κάνουν τη νύχτα, μέρα;

Το AutoΤρίτη Test Center συνεχίζει τα Mega Test και αυτήν τη φορά στο επίκεντρο είναι τα οικογενειακά SUV. Πιο συγκεκριμένα τα φώτα τους, στο γνωστό πλέον «Test Φώτων», ένα σημαντικός τομέας, ειδικά μάλιστα από τη στιγμή που πρόκειται για μια κατηγορία οχημάτων που προσφέρεται για ταξίδια.

Πιο συγκεκριμένα, αξιολογήσαμε την «εικόνα» του κάθε μοντέλου όσον αφορά στο πόσο μακριά φωτίζουν τα φώτα του, την ένταση και την κατεύθυνση της δέσμης φωτός, αλλά και το εύρος της διάχυσης. Η αξιολόγησή μας συμπληρώνεται από την γενική εικόνα που πήραμε από κάθε μοντέλο αναλύοντας δεδομένα όπως η ποιότητα του φωτός που παράγει, η ευκολία να διακρίνει ο οδηγός τα εμπόδια που είχαμε τοποθετήσει σε συγκεκριμένα σημεία και το «φωτιστικό» του αποτύπωμα, αφού δεν αρκεί μόνο να βλέπεις ως χρήστης του αυτοκινήτου, αλλά πρέπει και να σε βλέπουν οι υπόλοιποι οδηγοί.

Το φωτόμετρο είναι η συσκευή μέτρησης της έντασης του φωτός που δέχεται μια κάθετη στη δέσμη επιφάνεια. Η μονάδα μέτρησης είναι το lumen, το οποίο συμβολίζεται με lm. Με αυτό είχαμε την μέτρηση από σημείο σε σημείο, όμως όπως είπαμε το αποτέλεσμα αξιολογήθηκε και από τον ανθρώπινο παράγοντα σε κάθε σημείο και αυτοκίνητο.

Πάμε λοιπόν αν δούμε αναλυτικά τι έκαναν τα 13 μοντέλα μας με αλφαβητική σειρά:

Σελίδα 2Σύγκριση από τη θέση του οδηγού & από ψηλά
Σελίδα 3Audi Q3 Sportback
Σελίδα 4Cupra Formentor
Σελίδα 5DS7 Crossback
Σελίδα 6Ford Kuga
Σελίδα 7Honda HR-V
Σελίδα 8Hyundai Tucson
Σελίδα 9Jeep Compass
Σελίδα 10Kia Sportage
Σελίδα 11Mercedes GLA
Σελίδα 12Nissan Qashqai
Σελίδα 13Peugeot 3008
Σελίδα 14Renault Arkana
Σελίδα 15Toyota C-HR
Σελίδα 16Volkswagen Tiguan
Σελίδα 17Πως έγινε η δοκιμή & τι κάνει το φωτόμετρο;
Σελίδα 18Βαθμολογία & συμπεράσματα
Hyundai
NISSAN