• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Audi Q3

Διαβάστηκε από 158616 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018
 

Πολύ καλή συμπεριφορά και αντιδράσεις είχε το Audi Q3 με τον 1.400άρη τούρμπο κινητήρα των 125 ίππων. Η στιβαρότητα του αμαξώματος, έστω και με τη συνδρομή του ESP -όποτε χρειάστηκε- ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του, με το γερμανικό μοντέλο να τερματίζει τη διαδικασία έχοντας επίδοση 72 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Q3 βρίσκεται στη δύση της «καριέρας» του, συνεπώς και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα πιο σύγχρονα μοντέλα της κατηγορίας του έχουν εξελιχθεί υπό άλλες συνθήκες. Το επόμενης γενιάς Q3, το οποίο θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, την MQB, είναι βέβαιο πως θα πετύχει μια πολύ καλύτερη επίδοση, με δεδομένο μάλιστα πως το Tiguan έφτασε τα 75 χλμ./ώρα.

68 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Η πρώτη προσπάθεια στα 68 χλμ./ώρα ήταν απόλυτα πετυχημένη και κυρίως λειτούργησε ως μια αναγνωριστική δοκιμασία, για να διαπιστώσουμε το όριο του Q3. Σε αυτά τα χιλιόμετρα, η ανάρτηση, με τη σχετικά ισορροπημένη ρύθμιση, δεν έφτασε σε οριακό σημείο από την πίεση που της ασκήθηκε, ενώ το ESP είχε μια σχεδόν ανεπαίσθητη παρουσία.

73 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια στα 73 χλμ./ώρα έδειξε πως η ταχύτητα αυτή είναι πάνω από το όριο του Q3. Το φαινόμενο της υποστροφής έκανε την εμφάνισή της σε έντονο βαθμό κατά τη δεύτερη αλλαγή πορείας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε το μικρομεσαίο γερμανικό SUV στην πορεία του και να ρίξει τις κορίνες. Το ESP αντίστοιχα έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του, ωστόσο δεν μπόρεσε να περιορίσει την υποστροφική διάθεση του αμαξώματος. 

72 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Η επιτυχημένη προσπάθεια του Q3, η οποία αποτελεί και την τελική του επίδοση ήταν αυτή στα 72 χλμ./ώρα. Σε αυτή την ταχύτητα,  το ESP επενέβη όσο χρειαζόταν για να μας κρατήσει στην σωστή πορεία, υπερκάμπτοντας τα ελαφρά υποστροφικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους και χωρίς να μας φρενάρει υπερβολικά, κάτι που φαίνεται και από την ταχύτητα εξόδου που άγγιξε τα 47 χλμ./ώρα. Η εν γένει συμπεριφορά του Q3 ήταν προβλέψιμη, χωρίς μεταφορές βάρους του αμαξώματος, με το μπροστινό μέρος να είναι ευχάριστο και ανάλαφρο υπακούοντας τις εντολές από το τιμόνι. Το τελευταίο αν και είχε μια ελαφριά αίσθηση, ήταν αποτελεσματικό.  

Γενική αίσθηση οδηγού: Πολύ στιβαρό το «πάτημα» του, με την γενική συμπεριφορά του να παρουσιάζει μια ελαφριά υποστροφική διάθεση. Ευχάριστο οδηγικά και υπάκουο στις εντολές. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Το πίσω μέρος είχε την τάση να «φορτίζει», με την αποφόρτιση της ανάρτησης να περνάει  στο εσωτερικό. Ωστόσο οι πίσω επιβάτες δεν θα νιώσουν ανασφαλείς σε κανένα σημείο της διαδικασίας. Οι κλίσεις ήταν αισθητές, αλλά σε γενικές γραμμές δεν νιώσαμε καθόλου άβολα.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Audi Q3 στα 72 χλμ./ώρα.

Οι προσπάθειες του Audi Q3 από τη θέση του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 10 σχόλια

Δοκιμή: Dacia Duster με 150 PS

Αποκλειστικό: Νέο Volvo V40

Τα 5 πιο fun to drive μικρά

Που είναι τα «Σαξόραλλα» σήμερα;

Η κίνηση στους δρόμους

Έξοδα μετά την αγορά. Πόσο σημαντικά είναι;

Ήχοι στο αμάξι που μας αποσυντονίζουν

O 1,3 turbo βενζινοκινητήρας των Renault-Mercedes

Πως ένα ιδιωτικό πάρκινγκ γίνεται «φρούριο»!

Πως λειτουργεί η εξάτμιση;

Γυάλισμα ή κέρωμα;

Hyundai Kona VS VW T-Roc

Δοκιμή: Νέα Toyota Corolla Hybrid

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Civic σεντάν με 182 PS από 22.325€

SEAT: Tarraco το νέο μεγάλο SUV της Seat

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

NISSAN: Έως 1.500 ευρώ έκπτωση στο Qashqai

RENAULT: Ανακάλυψε δροσιστικές, καλοκαιρινές προσφορές!

CITROEN: Reverse Sales και στα SUV

PEUGEOT: Mοναδικές τιμές Peugeot για όλα τα μοντέλα μέχρι τις 31 Αυγούστου

περισσότερα »