• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Audi Q3

Διαβάστηκε από 126369 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018
 

Πολύ καλή συμπεριφορά και αντιδράσεις είχε το Audi Q3 με τον 1.400άρη τούρμπο κινητήρα των 125 ίππων. Η στιβαρότητα του αμαξώματος, έστω και με τη συνδρομή του ESP -όποτε χρειάστηκε- ήταν το κύριο χαρακτηριστικό του, με το γερμανικό μοντέλο να τερματίζει τη διαδικασία έχοντας επίδοση 72 χλμ./ώρα. Αξίζει να αναφέρουμε πως το Q3 βρίσκεται στη δύση της «καριέρας» του, συνεπώς και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τα πιο σύγχρονα μοντέλα της κατηγορίας του έχουν εξελιχθεί υπό άλλες συνθήκες. Το επόμενης γενιάς Q3, το οποίο θα βασίζεται σε νέα πλατφόρμα, την MQB, είναι βέβαιο πως θα πετύχει μια πολύ καλύτερη επίδοση, με δεδομένο μάλιστα πως το Tiguan έφτασε τα 75 χλμ./ώρα.

68 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Η πρώτη προσπάθεια στα 68 χλμ./ώρα ήταν απόλυτα πετυχημένη και κυρίως λειτούργησε ως μια αναγνωριστική δοκιμασία, για να διαπιστώσουμε το όριο του Q3. Σε αυτά τα χιλιόμετρα, η ανάρτηση, με τη σχετικά ισορροπημένη ρύθμιση, δεν έφτασε σε οριακό σημείο από την πίεση που της ασκήθηκε, ενώ το ESP είχε μια σχεδόν ανεπαίσθητη παρουσία.

73 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια στα 73 χλμ./ώρα έδειξε πως η ταχύτητα αυτή είναι πάνω από το όριο του Q3. Το φαινόμενο της υποστροφής έκανε την εμφάνισή της σε έντονο βαθμό κατά τη δεύτερη αλλαγή πορείας, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να επανατοποθετήσουμε το μικρομεσαίο γερμανικό SUV στην πορεία του και να ρίξει τις κορίνες. Το ESP αντίστοιχα έκανε έντονα αισθητή την παρουσία του, ωστόσο δεν μπόρεσε να περιορίσει την υποστροφική διάθεση του αμαξώματος. 

72 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Η επιτυχημένη προσπάθεια του Q3, η οποία αποτελεί και την τελική του επίδοση ήταν αυτή στα 72 χλμ./ώρα. Σε αυτή την ταχύτητα,  το ESP επενέβη όσο χρειαζόταν για να μας κρατήσει στην σωστή πορεία, υπερκάμπτοντας τα ελαφρά υποστροφικά φαινόμενα που έκαναν την εμφάνισή τους και χωρίς να μας φρενάρει υπερβολικά, κάτι που φαίνεται και από την ταχύτητα εξόδου που άγγιξε τα 47 χλμ./ώρα. Η εν γένει συμπεριφορά του Q3 ήταν προβλέψιμη, χωρίς μεταφορές βάρους του αμαξώματος, με το μπροστινό μέρος να είναι ευχάριστο και ανάλαφρο υπακούοντας τις εντολές από το τιμόνι. Το τελευταίο αν και είχε μια ελαφριά αίσθηση, ήταν αποτελεσματικό.  

Γενική αίσθηση οδηγού: Πολύ στιβαρό το «πάτημα» του, με την γενική συμπεριφορά του να παρουσιάζει μια ελαφριά υποστροφική διάθεση. Ευχάριστο οδηγικά και υπάκουο στις εντολές. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Το πίσω μέρος είχε την τάση να «φορτίζει», με την αποφόρτιση της ανάρτησης να περνάει  στο εσωτερικό. Ωστόσο οι πίσω επιβάτες δεν θα νιώσουν ανασφαλείς σε κανένα σημείο της διαδικασίας. Οι κλίσεις ήταν αισθητές, αλλά σε γενικές γραμμές δεν νιώσαμε καθόλου άβολα.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Audi Q3 στα 72 χλμ./ώρα.

Οι προσπάθειες του Audi Q3 από τη θέση του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 6 σχόλια

Ψηφιακό κλειδί μέσω smartphone από την Hyundai

Νέο Opel Corsa: Όλα όσα ξέρουμε πριν την αποκάλυψη

Nέα Toyota Corolla VS Hyundai i30 VS Opel Astra

Δοκιμή: Hyundai i30 Fastback N

Η κίνηση στους δρόμους

Νέο Micra με 117 άλογα vs ανταγωνισμός

Βriatore: «H Ferrari είναι το ίδιο αργή 8 χρόνια»

Παλικάρι τα βάζει με δύο κλέφτες!

Γαλαζοπράσινες στιγμές στο Ιόνιο

Εκεί που θα νιώσεις «σαν καινούριος»

Η «κρυμμένη» ομορφιά των Δωδεκανήσων

Δέκα ιδέες για ανοιξιάτικες και αποδράσεις στην Ελλάδα

Πανηγύρι σαν Ικαριώτικο! Πότε και πού

Εκεί που η ιστορία σμίγει με το Θείο Δράμα

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »