• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Peugeot 3008

Διαβάστηκε από 173758 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018
 

Μετά τις εντυπωσιακές επιδόσεις του μικρού 208 και του crossover 2008 (2ο στα μικρά και 1ο στα μικρά crossover αντίστοιχα), έρχεται η σειρά του μεγαλύτερου 3008 για να αφήσει το στίγμα της Peugeot και σε αυτό το elk test. Το 3008 συνδυάζει με τον καλύτερο τρόπο την άνεση με την δυναμική συμπεριφορά, κάτι που επαληθεύτηκε περίτρανα από το συγκεκριμένο τεστ, αφού κατάφερε να σημειώσει από τις καλύτερες επιδόσεις. 

68 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Κανένα πρόβλημα για το 3008 και τους επιβάτες του στα 68 χλμ./ώρα, με το μικρομεσαίο crossover να διακρίνεται για την άνεσή του και την ευκολία του να διατηρήσει την επιθυμητή τροχιά μέσα στο τεστ, με μικρές κλίσεις στο αμάξωμα σε αυτή την ταχύτητα. Παράλληλα, γέμισε με υποσχέσεις τον οδηγό του μέσω της αίσθησης από το τιμόνι και της διακριτικής και σύντομης εμπλοκής του ESP. 

75 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Ανεβαίνοντας στα 75 χλμ./ώρα, το Peugeot 3008 έδειξε να δυσκολεύεται από την αρχή κι όλας της δοκιμασίας, με την πρώτη αλλαγή κατεύθυνσης να οδηγεί σε έντονη κλίση του αμαξώματος που επέφερε υποστροφική συμπεριφορά. Το ESP δεν κατάφερε να «συμμαζέψει» το μπροστινό του μέρος με αποτέλεσμα να αποτύχει στην δοκιμασία με αυτά τα χιλιόμετρα. Σχεδόν ίδια ήταν και η εικόνα στα 74 χλμ./ώρα, αν και με εκείνα κατάφερε να διανύσει ελαφρώς περισσότερα μέτρα μέσα στον διάδρομο προτού ακουμπήσει κάποια κορίνα. 

73 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Με ταχύτητα εισόδου στα 73 χλμ./ώρα, το Peugeot 3008 δεν απείχε πολύ σε συμπεριφορά σε σχέση με την πρώτη απόπειρα στα 68 χλμ./ώρα. Σαφώς εμφάνισε μεγαλύτερες κλίσεις αμαξώματος ελέω της μαλακής του ανάρτησης, ωστόσο αυτή διαχειρίστηκε άψογα τις μεταφορές φορτίου και σε συνεργασία με το αποτελεσματικό ESP, κατάφερε να βγάλει εύκολα την δοκιμασία με αυτά τα χιλιόμετρα. Μέσα στα 50 μέτρα της διαδρομής, το τιμόνι δεν έχασε πουθενά την τέλεια απόκριση και αμεσότητα, χαρακτηριστικό και των άλλων Peugeot που έχουμε δοκιμάσει στην αντίστοιχη δοκιμασία.

Γενική αίσθηση οδηγού: Από τα πιο ευχάριστα οδηγικά αυτοκίνητα του τεστ και αυτό το Peugeot. Πολύ καλή αίσθηση από το τιμόνι και γενικά απροβλημάτιστη συμπεριφορά μέχρι τα χιλιόμετρα που πέτυχε στη διαδικασία. Ο άνετος χαρακτήρας του θα λέγαμε ότι του στέρησε 1-2 χλμ. παραπάνω, αλλά δεν γίνεται να τα έχεις όλα…
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Καταρχήν πίσω καθόμασταν σαν βασιλιάδες και στηριζόμασταν τέλεια. Και εμείς αντιληφθήκαμε την καλή αίσθηση του αυτοκινήτου γεμίζοντάς μας σιγουριά, ενώ οι κλίσεις στα πολλά χιλιόμετρα δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητές στο εσωτερικό του.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Peugeot 3008 στα 73 χλμ./ώρα.

Οι προσπάθειες του Peugeot 3008 από τη θέση του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 
Σχολιάστε την είδηση 10 σχόλια

48 ώρες στα Καλάβρυτα: Τι να κάνεις;

Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

Νέο concept φέρνει στο Τόκιο η Νissan

Δοκιμή: Nissan Qashqai 4Χ4

Η κίνηση στους δρόμους

Αποκάλυψε το νέο πρωτότυπο του Mirai η Toyota

Tα 5 καλύτερα μικρά SUV στο φρενάρισμα

To νέο Toyota Υaris με «καλούδια» TRD

Πρώτη εικόνα του Subaru Levorg προ-παραγωγής

To νέο Honda Jazz;

Eίναι αυτή η νέα BMW M3;

Υπάρχει «δύσκολη» σχεδιαση;

Το νέο Nissan Juke «παίζει» στο Champions League (+video)

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Διαβάστε live 30 δοκιμές

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

HONDA: Τιμές… «όνειρο ζω, μη με ξυπνάτε»

SEAT: Μοντέλα φυσικού αερίου που καίνε 3,5€/100 χλμ.

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

FORDAdvertisement: Ford: No 1 σε πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων για 3η συνεχόμενη χρονιά.

PEUGEOT: Θέλεις SUV Peugeot από 14.700 ευρώ;

FORD: Πλήρης έλεγχος για το μεταχειρισμένο που θέλεις

περισσότερα »