• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Mόνο 1 χλμ./ώρα παραπάνω μπορεί να αποβεί μοιραίο…

Διαβάστηκε από 113977 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018
 

Το είδαμε και στα προηγούμενα test και επαληθεύεται κάθε φορά: Μια αύξηση της τάξης του 1 χλμ./ώρα μπορεί να μεταλλάξει την γενικότερη οδική συμπεριφορά ενός αυτοκινήτου σε τραγικό βαθμό. Από την ασφαλή και φυσιολογική αντίδραση ενός μικρομεσαίου crossover στα 73 χλμ./ώρα, η συμπεριφορά του γίνεται επικίνδυνη και δεν βγάζει το τεστ «εύκολα» στα 74 χλμ./ώρα. Η οριοθετημένη διαδρομή του τεστ μικραίνει δραματικά και οι μεταφορές βάρους εκθέτουν το τιμόνι, την ανάρτηση και τα ελαστικά του, καθιστώντας το ανεπαρκές. Και μπορεί να μην τουμπάρει σε αυτά τα χιλιόμετρα, αλλά η επαφή με αυτό που θες να αποφύγεις είναι καθαρά θέμα τύχης και οδηγικής ικανότητας, στοιχεία που δεν έχουν καμία σχέση με την έννοια  του συγκεκριμένου τεστ μιας και σε πραγματικές συνθήκες αντί για κορίνες «θύμα» θα είναι ένα κράσπεδο ή κάποιο άλλο αυτοκίνητο.

Info
Η ταχύτητα που έχει πετύχει η Citroen Xantia Activa το 1999 ήταν 85 χλμ./ώρα. Αυτή η επίδοση παραμένει κορυφαία ακόμη και για τα σημερινά δεδομένα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

TEST CENTER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • ΘΑΝΟΣ

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ? ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙ...ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ https://www.youtube.com/watch?v=fR1yxzizNBE

    18
  • autotriti

   Απάντηση: Εμείς χρησιμοποιούμε διαφορετικές προδιαγραφές (πλάτη λωρίδας, οδόστρωμα κ.λπ.) που ταιριάζουν στην ελληνική πραγματικότητα.

     8
 • Χαμηλή επίδοση Kadjar λόγω diesel??

  παρατηρώ ότι την πιο χαμηλή επίδοση την έχει το Kadjar, το οποίο όμως είναι και το μοναδικό diesel της δοκιμής. Γεννάται το ερώτημα, μήπως η αύξηση βάρους του diesel κινητήρα συνετέλεσε στο αποτέλεσμα αυτό. Σε κινητήρα βενζίνης κάποιος θα περίμενε επιδόσεις qashqai...

    3
  • autotriti

   Απάντηση: Το Kadjar που μας παραχωρήθηκε για την δοκιμή είναι διαφορετικών προδιαγραφών από τα υπόλοιπα μοντέλα του τεστ, με κινητήρα diesel και 4X4 και για αυτό πήρε την ποινή των 2,5 χλμ.

    
 • pappas athanasios

  το elk test που κανατε, σε σχεση με αυτα αλλων χωρων, σε τι διαφερουν? τα αποτελεσματα συγκλινουν? αν οχι, γιατι?

    1
  • autotriti

   Απάντηση: Εμείς χρησιμοποιούμε διαφορετικές προδιαγραφές (πλάτη λωρίδας, οδόστρωμα κ.λπ.) που ταιριάζουν στην ελληνική πραγματικότητα.