• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

VW Tiguan

Διαβάστηκε από 113969 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 25/9/2018
 

Koρυφαία επίδοση κατάφερε το VW Tiguan με τον 1,4 TSI κινητήρα των 125 ίππων. Βασισμένο στα φαρδιά του μετατρόχια στο μακρύ μεταξόνιο, που αμβλύνει τις όποιες αντιδράσεις στο όριο, αλλά κυρίως στο άκρως αποτελεσματικό του ESP, το Tiguan έχει όλη την ουσία έστω και με την δραστική συμβολή του ESP, που επεμβαίνει έντονα.

68 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Παρά τη σχετικά μαλακή ρύθμιση της ανάρτησης και τα ελαστικά με προφίλ 65, το VW Tiguan πέρασε με άνεση το τεστ στα 68 χλμ./ώρα.  Το τιμόνι δεν είναι κορυφαίο σε αίσθηση είναι όμως άκρως αποτελεσματικό και απόλυτα ακριβές. Το ESP ενεργοποιήθηκε ελαφρώς σε αυτή τη ταχύτητα.

76 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Η προσπάθεια στα 76 χλμ./ώρα έδειξε πως η ταχύτητα αυτή είναι πάνω από το όριο του VW Tiguan. Έντονη κλίση λόγω της μαλακής ανάρτησης και υποστροφική τάση, όταν το ESP δεν μπόρεσε να συγκρατήσει το μικρομεσαίο crossover της VW. Ακόμη και έτσι όμως δεν νιώσαμε ανασφάλεια. Η επέμβαση του ESP είναι έντονη μειώνοντας αισθητά την ταχύτητα του αυτοκινήτου. 

75 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Σε αυτά τα χλμ./ώρα η συμπεριφορά του Tiguan ήταν απόλυτα ασφαλής βασισμένη πάντα στην δραστική επέμβαση του ESP. Η τελευταία μάλιστα είναι έκδηλη και από την μικρή ταχύτητα εξόδου (30 χλμ./ώρα), που ήταν και η μικρότερη της δοκιμής. Ουσιαστικά το VW Tiguan τα έκανε όλα μόνο του.  Πολύ καλό το κράτημά του και ιδιαίτερα πειστικό το «πάτημα». Πέτυχε κορυφαία επίδοση στη δοκιμασία.

Γενική αίσθηση οδηγού: Πολύ καλό «πάτημα», με ουδέτερη σε γενικές γραμμές συμπεριφορά. Ακόμη και πέρα από το όριο η υποστροφή είναι ελεγχόμενη. Το ESP πάντως το «γονατίζει». 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Αρχοντική αίσθηση στα πίσω καθίσματα λόγω ευρυχωρίας. Ακόμη και πίσω νιώσαμε πόσο παρεμβατικό είναι το ESP στην υπερβολή. Από την άλλη όμως δεν αγχωθήκαμε ότι κάτι θα πάει στραβά.

Δείτε την επιτυχημένη προσπάθεια του Volkswagen Tiguan στα 75 χλμ./ώρα.

Οι προσπάθειες του Volkswagen Tiguan από τη θέση του οδηγού.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

 

TEST CENTER - ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

 • ΘΑΝΟΣ

  ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΑΤΕ ΠΙΑ? ΣΥΝΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΛΑΤΡΕΜΕΝΟ ΓΚΡΟΥΠΑΚΙ...ΚΑΙ ΕΔΩ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ https://www.youtube.com/watch?v=fR1yxzizNBE

    18
  • autotriti

   Απάντηση: Εμείς χρησιμοποιούμε διαφορετικές προδιαγραφές (πλάτη λωρίδας, οδόστρωμα κ.λπ.) που ταιριάζουν στην ελληνική πραγματικότητα.

     8
 • Χαμηλή επίδοση Kadjar λόγω diesel??

  παρατηρώ ότι την πιο χαμηλή επίδοση την έχει το Kadjar, το οποίο όμως είναι και το μοναδικό diesel της δοκιμής. Γεννάται το ερώτημα, μήπως η αύξηση βάρους του diesel κινητήρα συνετέλεσε στο αποτέλεσμα αυτό. Σε κινητήρα βενζίνης κάποιος θα περίμενε επιδόσεις qashqai...

    3
  • autotriti

   Απάντηση: Το Kadjar που μας παραχωρήθηκε για την δοκιμή είναι διαφορετικών προδιαγραφών από τα υπόλοιπα μοντέλα του τεστ, με κινητήρα diesel και 4X4 και για αυτό πήρε την ποινή των 2,5 χλμ.

    
 • pappas athanasios

  το elk test που κανατε, σε σχεση με αυτα αλλων χωρων, σε τι διαφερουν? τα αποτελεσματα συγκλινουν? αν οχι, γιατι?

    1
  • autotriti

   Απάντηση: Εμείς χρησιμοποιούμε διαφορετικές προδιαγραφές (πλάτη λωρίδας, οδόστρωμα κ.λπ.) που ταιριάζουν στην ελληνική πραγματικότητα.