Η SEAT επιστρέφει με νέο οικονομικό ηλεκτρικό όχημα

Η SEAT επιστρέφει με νέο οικονομικό ηλεκτρικό όχημα

Νέο ηλεκτρικό μοντέλο πόλης φέρνει η SEAT το 2026

1.953 Επισκέψεις στο άρθρο (23/1/2024)

- Θα έχει μέγεθος παρόμοιο του VW ID.1
- Το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026
- Αναβαθμίσεις έρχονται και στα θερμικά της SEAT με πρώτο το SEAT Leon

Θα έχει μέγεθος παρόμοιο του VW ID.1

Τον Σεπτέμβρη του 2023, ο CEO του ομίλου Volkswagen (στην οποία ανήκει η SEAT), ο Thomas Schäfer, είχε δηλώσει πως «το μέλλον της SEAT είναι η CUPRA». Η δήλωση αυτή σημαίνει πως πιθανότατα η SEAT θα μετασχηματιστεί σε εταιρία παραγωγής οχημάτων αστικής κινητικότητας (ηλεκτρικά σκούτερ, πατίνια κλπ), όμως νέες πληροφορίες αναφέρουν πως αυτό ίσως αργήσει να γίνει, αφού η SEAT ετοιμάζει αναβαθμίσεις στα τωρινά μοντέλα της αλλά και αναπτύσσει ένα νέο αυτοκίνητο πόλης με μέγεθος παρόμοιο του VW ID.1. που πρόκειται να παρουσιαστεί σύντομα.

Το νέο μοντέλο αναμένεται να μπει στην παραγωγή το 2026

Τα καλά αυτά νέα για τους οπαδούς της SEAT (και τους εργαζόμενους της) έφτασαν δια στόματος του διευθυντή της SEAT και της CUPRA στο Ηνωμένο Βασίλειο, του Marcus Gossen. Ο ίδιος δήλωσε πως στα επόμενα πέντε χρόνια η SEAT θα ένα παρουσιάσει καινούργιο μοντέλο, ενώ σημείωσε επίσης πως «δουλεύουμε σκληρά για να έχουμε ένα σωστό εισαγωγικό μοντέλο για τον όμιλο Volkswagen». Η τιμή του μάλλον θα κυμαίνεται κάτω από τα 23.000 ευρώ και πιθανότατα θα παρουσιαστεί το 2026.

Αναβαθμίσεις έρχονται και στα θερμικά της SEAT με πρώτο το SEAT Leon

Εκτός από το νέο ηλεκτρικό, η SEAT ανακοίνωσε πως θα διατηρήσει τα μοντέλα της με θερμικό κινητήρα επίκαιρα με νέες αναβαθμίσεις. Ήδη, ειδησεογραφικά μέσα του εξωτερικού έχουν απαθανατίσει καμουφλαρισμένα πρωτότυπα του SEAT Leon με σχεδιαστικές επεμβάσεις εμπνευσμένες από τα CUPRA. Το ντεμπούτο του ανανεωμένου Leon θα έρθει πιθανότατα λίγο μετά το λανσάρισμα του επερχόμενου VW Golf facelift.

EUROINS PASXA
KIA