Η VW ιδρύει εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης!

Η VW ιδρύει εργαστήριο τεχνητής νοημοσύνης!

1.720 Επισκέψεις στο άρθρο (31/1/2024)

- Έχει ξεκινήσεις τις επαφές με διάφορες εταιρείες.
- Στόχος η εξέλιξη τεχνολογιών με τεχνητή νοημοσύνη.
- Θα λειτουργεί αυτόνομα το νέα εργαστήριο.
- Με δικό του εποπτικό συμβούλιο από VW, Audi και Porsche.

Έχει ξεκινήσει τις επαφές με διάφορες εταιρείες

Στη δημιουργία εργαστηρίου τεχνητής νοημοσύνης προχωράει ο Όμιλος Volkswagen. Ο γερμανικός κολοσσός έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με διάφορες εταιρείες τεχνολογίας για τα αρχικά πρότζεκτ, που αναμένεται να εξελιχθούν σε προϊόντα και λειτουργίες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη.   

Στόχος η εξέλιξη τεχνολογιών με τεχνητή νοημοσύνη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το VW Group, οι επαφές για πιθανές συνεργασίες με εταιρείες του τεχνολογικό τομέα από τις οποίες θα προκύψουν τα νέα προϊόντα τεχνητής νοημοσύνης αφορούν σε όλη την Κίνα, τη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη. Ο στόχος είναι να δημιουργηθούν πρωτότυπα σε τομείς όπως η βελτιστοποιημένοι κύκλοι φόρτισης μέσω τεχνητής νοημοσύνης, υπηρεσίες πρόβλεψης συντήρησης αλλά και συστήματα αναγνώρισης φωνής.

Θα λειτουργεί αυτόνομα το νέo εργαστήριο

Το εργαστήριο δεν θα στεγάζεται ούτε θα υπάγεται στην Cariad, την εταιρεία δηλαδή της Volkswagen που είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία λογισμικού, αλλά ούτε και σε κάποια από τις μάρκες που βρίσκονται υπό τη σκέπη του Ομίλου. Ουσιαστικά θα λειτουργεί αυτόνομα με σκοπό τα πρότζεκτ να κινούνται ταχύτερα σε σχέση με άλλες διαδικασίες που λαμβάνουν χώρα εντός του Ομίλου.

Με δικό του εποπτικό συμβούλιο από VW, Audi και Porsche

Ωστόσο μόλις τα πρωτότυπα των νέων τεχνολογιών θα είναι έτοιμα θα περάσουν από στις μάρκες από τις οποίες θα ελεγχθούν σε όλους τους τομείς. Τέλος, στο εργαστήριο θα υπάρχει και ένα εποπτικό συμβούλιο που θα περιλαμβάνει εκπροσώπους από τη VW, την Audi και την Porsche.

Mercedes
4green