Η κινεζική Chery θα αποκτήσει εργοστάσιο παραγωγής στην Ισπανία

1.823 Επισκέψεις στο άρθρο (10/4/2024)
Η κινεζική Chery θα αποκτήσει εργοστάσιο παραγωγής στην Ισπανία

- Η συμφωνία θα επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα
- Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης που έκλεισε η Nissan το 2021
- Η Ιταλία απέτυχε να πείσει την Chery να επιλέξει την ίδια για το εργοστάσιό της
- Η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρους στα κινέζικα φθηνά ηλεκτρικά

Η συμφωνία θα επισημοποιηθεί το επόμενο διάστημα

Η κινεζική Chery Auto πλησιάζει στο να υπογράψει συμφωνία με την ισπανική κυβέρνηση για να αρχίσει να κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ισπανία, ενώ αντίστοιχα η κινεζική BYD κατασκευάζει το πρώτο της ευρωπαϊκό εργοστάσιο στην Ουγγαρία. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο Βιομηχανίας της ιβηρικής χώρας ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι η συμφωνία για την έναρξη της παραγωγής στη Βαρκελώνη θα επισημοποιηθεί τις επόμενες ημέρες.

Η παραγωγή θα γίνει στο εργοστάσιο της Βαρκελώνης που έκλεισε η Nissan το 2021

Οι συνομιλίες επικεντρώνονται στην παραγωγή οχημάτων από την Chery στο εργοστάσιο που έκλεισε η Nissan το 2021, συμβάλλοντας στο να ανακτηθεί μέρος των 1.600 θέσεων εργασίας που χάθηκαν ως αποτέλεσμα του κλεισίματος. Υπενθυμίζεται ότι η Chery σκοπεύει να λανσάρει νέα μοντέλα από τρεις διαφορετικές μάρκες της στην Ευρώπη μέχρι το 2026. Τα οχήματα θα προέρχονται από τις θυγατρικές της Omoda, Jaecoo και Exlantix.

Η Ιταλία απέτυχε να πείσει την Chery να επιλέξει την ίδια για το εργοστάσιό της

Η συμφωνία προέκυψε μετά τις θετικές συνομιλίες που είχε ισπανική αντιπροσωπεία με την Chery αυτή την εβδομάδα στην Κίνα και αφού η ιταλική κυβέρνηση δεν κατάφερε να δελεάσει τελικά την Chery για να κατασκευάσει τα αυτοκίνητα της στη γειτονική χώρα. Το Reuters ανέφερε τον Μάρτιο ότι η ιταλική κυβέρνηση διεξάγει συνομιλίες με την Chery στο πλαίσιο των προσπαθειών να προσελκύσει άλλη μια μεγάλη εταιρεία αυτοκινήτων στη χώρα, εκτός από τον όμιλο Stellantis.

Η Ε.Ε. εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρους στα κινέζικα φθηνά ηλεκτρικά

Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Ένωση εξετάζει το ενδεχόμενο να επιβάλει φόρους στα κινέζικα ηλεκτρικά καθώς θεωρεί ότι επωφελούνται από αθέμιτες κρατικές επιδοτήσεις. Μάλιστα η Ε.Ε. ξεκίνησε και σχετική έρευνα στα τέλη του 2023 κατά των φθηνών κινεζικών ηλεκτρικών αυτοκίνητων που κατακλύζουν την «Γηραιά Ήπειρο».

ford
KIA