• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές
4 φωτογραφίες »

Το Honda S2000 αγαπήθηκε για την εμφάνισή του, τον οδηγικό του χαρακτήρα που σπάνια συγχωρούσε λάθη, αλλά και τον «μανιακό» κινητήρα που δε δίσταζε να «ουρλιάξει» μέχρι τις 9.000 σ.α.λ.

Honda S2000: Όταν οι Ιάπωνες μεγαλούργησαν

148.723 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 17/2/2021

Όταν χρειάζονται 10 ολόκληρα χρόνια ώστε η Ferrari να καταφέρει να δημιουργήσει έναν κινητήρα με μεγαλύτερη ειδική ισχύ από τον δικό σου, σημαίνει ότι κάτι έκανες πολύ καλά. Πρωταγωνιστής αυτού του #memories είναι ένα από τα πιο ποθητά ιαπωνικά αυτοκίνητα, το Honda S2000.


Η Honda είναι μία από τις αυτοκινητοβιομηχανίες με το πιο φανατικό κοινό και συνήθως, όταν γίνεται κάτι τέτοιο, υπάρχει σοβαρός λόγος. Κύριος υπεύθυνος μεταξύ άλλων είναι το «ατίθασο» S2000, ένα αυτοκίνητο που αγαπήθηκε για την εμφάνισή του, τον οδηγικό του χαρακτήρα που σπάνια συγχωρούσε λάθη, αλλά και τον «μανιακό» κινητήρα που δε δίσταζε να «ουρλιάξει» μέχρι τις 9.000 σ.α.λ. Ένα roadster με κίνηση στον «σωστό» άξονα, βίαιο VTEC σε έναν κινητήρα με 120 ίππους στο λίτρο και πλαίσιο με τέλεια κατανομή βάρους «50/50» που απαιτούσε συμμετοχή ψυχής και σώματος στο 100%. Κύρια αιτία της δημιουργίας του ήταν ο εορτασμός των 50 χρόνων ιστορίας της Honda. Μπορεί οι πωλήσεις να ξεκίνησαν πριν από ακριβώς 20 χρόνια, αλλά παραμένει ακόμα όνειρο για πολλούς, κάτι που αποτυπώνεται και στο ποσό που απαιτείται για την απόκτησή του. Ο πρωταγωνιστής αυτού του «Memories» έχει καταγωγή από τη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, ώρα να τον γνωρίσουμε καλύτερα.

Δείτε το επίσημο βίντεο που στάλθηκε στις αντιπροσωπείες της Honda το 1999 κατά τη διάρκεια του λανσαρίσματος του S2000:

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια