9 φωτογραφίες »

Ford Puma mild hybrid Vs Hyundai Kona hybrid

79.570 Επισκέψεις στο άρθρο (1/10/2020)

Τo mild hybrid Ford Puma και το αυτοφορτιζόμενο υβριδικό Hyundai Kona τίθενται αντιμέτωπα σε μια «υβριδική» μάχη. Που διαφέρουν τα συστήματά τους και πως μεταφράζεται στην πράξη; Που αλλού διαφέρουν τα δύο B-SUV;


Δύο είναι οι τάσεις στην αυτοκίνηση αυτή τη στιγμή. Η πρώτη είναι ο εξηλεκτρισμός, με τους κατασκευαστές να «δουλεύουν υπερωρίες», ώστε να βρουν τον βέλτιστο τρόπο να ενσωματώσουν την ηλεκτρική ενέργεια στα μοντέλα τους, για πιο οικονομικές και καθαρές μετακινήσεις. Η δεύτερη είναι τα μικρά SUV/Crossover που αυτή τη στιγμή, απαριθμούν περισσότερα μοντέλα από κάθε άλλη κατηγορία. Τα προτιμούν νέοι, τα προτιμούν και οι οικογενειάρχες, βάζοντας τα χάτσμπακ στο περιθώριο.

Τα Ford Puma και Hyundai Kona ακολουθούν και τις δύο παραπάνω τάσεις, με το πρώτο να συνδυάζει τον φημισμένο 1.000άρη EcoBoost κινητήρα με ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V, σε ένα ήπια υβριδικό σύνολο των 155 ίππων. Με διαφορετικό τρόπο συνδυάζει τις δύο μορφές ενέργειας η Hyundai, που για το Kona προτίμησε ένα αυτοφορτιζόμενο υβριδικό σύνολο, στο οποίο ο GDI ατμοσφαιρικός κινητήρας 1,6 λίτρων και απόδοσης 105 ίππων συνεργάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 43,5 ίππων, αποδίδοντας συνολικά 141 άλογα. 

Με παραπλήσιες τιμές 
Μικρή είναι η διαφορά στο κόστος των δύο μοντέλων, με το Ford Puma να είναι διαθέσιμο από 22.843 ευρώ και το Kona να τιμολογείται από 23.590 ευρώ, με τα δύο μοντέλα να διαθέτουν πλήρες πακέτο συστημάτων ασφαλείας και όλες τις σημαντικές ηλεκτρικές ανέσεις και βοήθειες. Θα περίμενε κανείς το Kona να είναι αρκετά πιο ακριβό λόγω του αυτοφορτιζόμενου συστήματος, ωστόσο το Puma προσφέρει πιο πλούσιο εξοπλισμό, περιλαμβάνοντας στοιχεία όπως ψηφιακό πίνακα οργάνων 12,3``, navi, ασύρματη φόρτιση κινητού και το πακέτο ST- Line με σπορ ανάρτηση και διαφορετικό body-kit.

Πάντως αξίζει να αναφερθεί πως και τα δύο μοντέλα διαθέτουν προνομιακή χρηματοδότηση. Στο Puma το επιτόκιο είναι 3,49% με αποπληρωμή έως 48 δόσεις και δώρο το πρώτο service, ενώ στο Kona το επιτόκιο διαμορφώνεται στο 3,9% με αποπληρωμή έως 84 μήνες. 

Εμφάνιση: Μοντέρνα και δυναμικά, πιο ιδιαίτερο Puma 
Το Puma διαθέτει πολύ δυναμική εμφάνιση, κυρίως χάρη στο καμπυλωτό του αμάξωμα των 4,19 μ., με τους τονισμένους θόλους, τη μεγάλη γρίλια της μάσκας και τα ψηλά τοποθετημένα φωτιστικά σώματα, η οποία μάλιστα τονίζεται ακόμη περισσότερο στην έκδοση ST- Line. Από την άλλη όμορφη αισθητικά είναι και η σχεδίαση του Kona (4,16 μ.), με τη μεγάλη γρίλια και τα ιδιαίτερα ανεξάρτητα φωτιστικά σώματα, να διαμορφώνουν ένα δυναμικό μπροστά μέρος, με τα πολύ φώτα μέρας να είναι η «ντιζαϊνιά» που δίνει το κάτι παραπάνω.

Επόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

Toyota
test center