Bosch Esitronic 2.0 Online με πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή
Bosch Esitronic 2.0 Online με πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή
  • Bosch Esitronic 2.0 Online με πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή
  • Bosch Esitronic 2.0 Online με πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή

Bosch Esitronic 2.0 Online με πληροφορίες απευθείας από τον κατασκευαστή

1157 Επισκέψεις στο άρθρο

Η Bosch ενσωματώνει τα δεδομένα των κατασκευαστών οχημάτων για την επισκευή και τη συντήρηση στο λογισμικό Esitronic.

ΠΑΠΑΖΟΓΛΟΥ ΗΛ. ΙΩΑΝΝΗΣ
ΜΟΙΡΑΣ ΣΤ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Το λογισμικό διάγνωσης Bosch Esitronic 2.0 Online υποστηρίζει το προσωπικό του συνεργείου στις εργασίες επισκευής και συντήρησης. Παρέχει, μεταξύ άλλων, δεδομένα διάγνωσης, οδηγίες αντιμετώπισης σφαλμάτων, πλάνα συντήρησης, καθώς και οδηγίες αφαίρεσης και τοποθέτησης επιμέρους εξαρτημάτων. Επομένως, τα ανεξάρτητα συνεργεία ενισχύουν τόσο την αποτελεσματικότητα όσο και την ποιότητα των εργασιών που εκτελούν σε διάφορα μοντέλα και μάρκες οχημάτων. Η Bosch λαμβάνει τα απαραίτητα και υφιστάμενα δεδομένα επισκευής και συντήρησης απευθείας από τους διάφορους κατασκευαστές οχημάτων με πιο αναλυτικές πληροφορίες που επίσης ενσωματώνονται στο Esitronic. Αυτό είναι εφικτό χάρη στον ισχύοντα κανονισμό 2018/858 της ΕΕ, σύμφωνα με τον οποίο υποχρεώνονται οι κατασκευαστές εντός των γεωγραφικών ορίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης να παρέχουν «όλες τις πληροφορίες (...) που απαιτούνται για τη διάγνωση, το service και την επιθεώρηση ενός οχήματος».

Κοινοποίησέ το »


Το Esitronic 2.0 Online περιλαμβάνει σταδιακά πληροφορίες από τους κατασκευαστές, όπως τη θέση τοποθέτησης συγκεκριμένων εξαρτημάτων, οδηγίες αφαίρεσης και εγκατάστασης, τρισδιάστατες εικόνες και φωτογραφίες εξαρτημάτων και την ταξινόμησή τους ανά τύπο οχήματος, καθώς και ηλεκτρικά διαγράμματα με βάση τις πληροφορίες των κατασκευαστών. Ως αποτέλεσμα, το λογισμικό διάγνωσης της Bosch θα παρέχει ενδελεχείς πληροφορίες με υψηλό βαθμό ανάλυσης συνδυάζοντας τις ολοκληρωμένες λειτουργίες διάγνωσης με τις πληροφορίες επισκευής και συντήρησης των κατασκευαστών. Η ενσωμάτωση των νέων περιεχομένων στο Esitronic έχει ξεκινήσει από τον Μάιο 2021 και υλοποιείται σταδιακά. 

Αυτά τα περιεχόμενα θα είναι διαθέσιμα σε συνεργεία με άδεια χρήσης για τις πληροφορίες τύπου P (Διαγράμματα Κυκλωμάτων) και SIS (Οδηγίες Αντιμετώπισης Σφαλμάτων). Το Esitronic P είναι μία εκτενής βάση δεδομένων με ηλεκτρικά διαγράμματα για σημαντικά συστήματα του οχήματος, π.χ. διαχείριση κινητήρα, συστήματα άνεσης και διαύλων. Αυτό επιτρέπει στο προσωπικό του συνεργείου να εργάζεται αποτελεσματικά και να βρίσκει γρήγορα τις κατάλληλες λύσεις.

Το Esitronic SIS υποστηρίζει το προσωπικό του συνεργείου στις εργασίες αντιμετώπισης σφαλμάτων και επισκευής με οδηγίες βήμα προς βήμα.

Όλα τα δεδομένα επισκευής και συντήρησης από μία μόνο πηγή

Με τη λήψη πληροφοριών από τους κατασκευαστές, η ποιότητα των δεδομένων του Esitronic βελτιώνεται ακόμα περισσότερο με πιο λεπτομερή δεδομένα. Σε πολυάριθμες περιπτώσεις, οι πληροφορίες είναι διαθέσιμες πιο γρήγορα από πριν. Η Bosch λαμβάνει τα δεδομένα απευθείας από τον κατασκευαστή και τα τροποποιεί για να τα ενσωματώσει στο Esitronic. Βελτιώνεται ακόμα και η ακριβής αντιστοίχιση των δεδομένων και των οδηγιών επισκευής στο σχετικό όχημα του πελάτη. Για τον σκοπό αυτό, το Esitronic παρέχει ειδικές πληροφορίες που ανταποκρίνονται με ακρίβεια στο όχημα, πάνω και πέρα από την εκάστοτε σειρά. Τα συνεργεία επομένως αποκτούν πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες επισκευής και συντήρησης από μία μόνο πηγή. Έτσι μπορεί να αποφευχθεί η ανάγκη για χρήση των πληροφοριών των κατασκευαστών από διάφορες πηγές πληροφοριών.

Το Bosch Esitronic 2.0 Online είναι συνεπώς ένα αποτελεσματικό εργαλείο για τα συνεργεία, το οποίο προσφέρει ολοκληρωμένη κάλυψη της διάγνωσης, καθώς και οδηγίες συντήρησης και επισκευής απευθείας από τους κατασκευαστές οχημάτων.

Βαθμιαία αύξηση της κάλυψης κατασκευαστών

Η ενσωμάτωση των δεδομένων των κατασκευαστών στο Esitronic ξεκίνησε με πληροφορίες για τα μοντέλα GLC και B της Mercedes-Benz. Από τον Μάιο ακολούθησαν επιπλέον μοντέλα BMW, Fiat και Ford. Κατά τη διάρκεια του έτους θα προστεθούν δεδομένα και για άλλους κατασκευαστές. Οι υπάρχουσες και άλλες πληροφορίες για την επισκευή και τη συντήρηση θα εξακολουθήσουν να αναπτύσσονται από την Bosch.

Κοινοποίησέ το »

προϊόντα - υπηρεσίες αυτοκινήτου - ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ

Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Εξειδικευμένα συνεργεία, Αλλαγή Δίσκο Πλατό, Ρουλεμάν, Ιμάντας Χρονισμού, Αλλαγή Αμορτισέρ, Αλλαγή Μπαταρίας, Αλλαγή Τακάκια Φρένων, Έκδοση Κάρτας Καυσαερίων, Προέλεγχος ΚΤΕΟ, Ευθυγράμμιση Τροχών Αυτοκινήτου, Επισκευή Μίζας, Αλλαγή Φίλτρου Λαδιού, Αλλαγή Φίλτρου Βενζίνης, Αλλαγή Σετ Συμπλέκτη - Αμπραγιάζ, Αλλαγή Αναρτήσεων, Αλλαγή Λαδιών Κινητήρα Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Parktronic, Αλλαγή Υγρών Φρένων, Επισκευή Βολάν, Αλλαγή Εξωτερικού Ιμάντα Δυναμό, Αλλαγή Δισκόπλακες, Αλλαγή Φίλτρου Αέρα, Τοποθέτηση Φώτα Xenon, Αλλαγή Φίλτρου Καυσίμου, Αλλαγή Σετ Καδένας Χρονισμού, Συμπλήρωση Freon Αυτοκινήτου, Βιολογικός Καθαρισμός Αυτοκινήτου, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Τοποθέτηση Φώτα LED, Επισκευή Καθισμάτων Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ουρανού Αυτοκινήτου, Αλλαγή Ταπετσαρίας Πόρτας Αυτοκινήτου, Ντύσιμο Ταμπλό με Δέρμα, Επισκευή Πόμολο Ταχυτήτων, Αλλαγή Φίλτρου Καμπίνας, Ηχομόνωση & Θερμομόνωση Αυτοκινήτου, Δερμάτινη Επένδυση Τιμονιού, Επισκευή Ζελατίνας Κάμπριο, Ξεθάμπωμα Φαναριών Αυτοκινήτου, Αδιαβροχοποίηση Κουκούλας Κάμπριο, Αλλαγή Αντλίας (Τρόμπας) Νερού, Αλλαγή Τάπες Ψυγείου Νερού, Αλλαγή Σιαγόνες Αυτοκινήτου, Αλλαγή Μπουζί, Συνεργεία αυτοκινήτων στην Αττική, Αλλαγή Ακρόμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Ημίμπαρα Τιμονιού, Αλλαγή Μπαράκια Ζαμφόρ, Αλλαγή Λάστιχα Ζαμφόρ, Αλλαγή Ψαλίδια Τροχών, Αλλαγή Μπαλάκια Ψαλιδιών