• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Hyundai 45 EV Concept

116.935 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2019

Το νέο 45 EV Concept αποκαλύφθηκε επίσημα σήμερα στη Φρανκούρτη, όντας ουσιαστικά ένας φόρος τιμής στην κληρονομιά της μάρκας με στοιχεία όμως από το μέλλον της. Πιο συγκεκριμένα, το νέο πρωτότυπο συμβολίζει τα 45 χρόνια από την παρουσίαση του Pony Coupe Concept το οποίο παρουσιάστηκε το 1974, ενώ παράλληλα προοιωνίζει τη νέα σχεδιαστική εποχή των αυτοκινήτων της Hyundai με επίκεντρο την ηλεκτροκίνηση, τις αυτόνομες τεχνολογίες και τον έξυπνο σχεδιασμό.

Οι σχεδιαστές της Hyundai άντλησαν έμπνευση από τα αεροσκάφη του 1920 δημιουργώντας ένας μινιμαλιστικό μοντέλο σε monocoque σασί με μικρό βάρος και πολλές επίπεδες επιφάνειες με κάποιες ακμές που βοηθούν στην αεροδυναμική. Όλες οι λεπτομέρειες συγκλίνουν στην ονομασία του πρωτότυπου καθώς ακόμα και οι γωνίες στους προβόλους σχηματίζουν γωνία 45 μοιρών σχηματίζοντας μια σιλουέτα σε σχήμα διαμαντιού που προάγει περαιτέρω την κατεύθυνση σχεδιασμού των μελλοντικών μοντέλων EV. Με την πρώτη ματιά παρατηρεί κανείς την απουσία πλαϊνών καθρεπτών, καθώς το πρωτότυπο εφοδιάζεται με το σύστημα Camera Monitoring System που χρησιμοποιεί κρυφές κάμερες οι οποίες χρησιμοποιούνται και για την αυτόνομη οδήγηση.

Στο εμπρός μέρος υπάρχει μια λεπτή φάσα, η οποία παραπέμπει σε LED επιγραφές με μεγάλα pixels και κάτω αριστερά υπάρχει φωτιζόμενος ο αριθμός 45. Αντίστοιχα είναι και τα οπίσθια φωτιστικά σώματα, αν και εκεί αναγράφετε και η ονομασία της μάρκας με μικρά γράμματα δεξιά. Το κορεατικό στρατόπεδο θεωρεί πως αυτή η φιλοσοφία θα κάνει αναγνωρίσμα από μακριά τα μοντέλα της. Σε γενικές γραμμές το νέο concept είναι, σύμφωνα με τη μάρκα, ο κύριος εκφραστής της νέας σχεδιαστής γλώσσας Sensious Sportiness της Hyundai.

Ανάλογα φουτουριστική εικόνα υπάρχει και στην καμπίνα του 45 EV Concept, εκεί που προεξάρχον στοιχείο αποτελεί μια μακρόστενη οθόνη που παίζει το ρόλο του πίνακα οργάνων και του συστήματος infotainment. Τα υλικά που κυριαρχούν στην καμπίνα είναι το ξύλο, το ύφασμα και το δέρμα,  Πέραν αυτού, στο ταμπλό μπροστά από το συνοδηγό γίνεται προβολή μέσω προτζέκτορα πάνω στο ξύλο, ενώ αξίζει να αναφεθεί πως ακόμα και το άνοιγμα των θυρών είναι κάτι που συναντούμε για πρώτη φορά, με τις συρόμενες προς τα εμπρός και πίσω αντίστοιχα πόρτες.

Κλείνοντας, να πούμε πως το πρωτότυπο είναι πλήρως ηλεκτροκίνητο, ενώ για τη μεγιστοποίηση των χώρων οι μπαταρίες έχουν τοποθετηθεί εμπρός και πίσω, χωρίς να επηρεάζεται σε κάποιο βαθμό το πάτωμα της καμπίνας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ