• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Honda e (+video)

116.932 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 10/9/2019

Λίγες μέρες πρίν η Honda παρουσίασε επίσημα το μοντέλο παραγωγής του ηλεκτρικού μικρού της μοντέλου, το οποίο σήμερα κάνει την πρεμιέρα του στη Φρανκφούρτη.

Όντας σχεδιασμένο με έμφαση στην απλότητα και την χρηστικότητα, το Honda e, σύμφωνα με τη μάρκα είναι το κατάλληλο αυτοκίνητο για την κίνηση εντός πόλης, καλύπτοντας τις ανάγκες του σύγχρονου αστικού τρόπου ζωής μέσα από ενσωματωμένες συνδεδεμένες τεχνολογίες, αλλά και δυναμική οδήγηση.
 
Στο εξωτερικό, οι καθαρές γραμμές ενισχύονται από το σύστημα Side Camera Mirror που αντικαθιστά τους συμβατικούς καθρέφτες με κάμερες, παρέχοντας ζωντανές εικόνες σε δύο οθόνες των έξι ιντσών που βρίσκονται μέσα στο όχημα. Το μοντέλο διακρίνεται επίσης από από pop out χειρολαβές πόρτας. Η θύρα φόρτισης του αυτοκινήτου ενσωματώνεται κεντρικά στο καπό για εύκολη χρήση και από τις δύο πλευρές του αυτοκινήτου. Όπως ήδη γνωρίζουμε τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα τόσο στο μπροστά όσο και στο πίσω μέρος είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με την σχεδιαστική λογική, ενώ για να ολοκληρώσουμε με το εξωτερικό οι μεγάλες καμπύλες των φτερών δίνουν τη δυνατότητα στο αυτοκίνητο να χρησιμοποιεί φαρδιά ελαστικά.   
 
Στο εσωτερικό το ψηφιακό ταμπλό είναι αυτό που κυριαρχεί. Το μεγαλύτερο μέρος αυτού καταλαμβάνεται από δύο οθόνες  αφής LCD 12,3 ιντσών που λειτουργούν ως οι κύριες οθόνες ψυχαγωγίας, παρουσιάζοντας μια σειρά εφαρμογών και συνδεδεμένες υπηρεσίες ψυχαγωγίας. 
 
Σε ότι αφορά τις τεχνικές προδιαγραφές, το Honda e είναι εξοπλισμένο με έναν ηλεκτροκινητήρα ο οποίος είναι ρυθμισμένος για να προσφέρει δύο διαφορετικές ιπποδυνάμεις 136 και 154 ίππων και ροπή της τάξης των 315 Nm. Σε ότι αφορά τη μπαταρία αυτή μετράται στις 35.5kWh και προσφέρει αυτονομία 220 χιλιομέτρων, ενώ το 0-100 χλμ./ώρα γίνεται σε 8 δευτερόλεπτα. Σε κατάσταση γρήγορης φόρτισης το 80% της μπαταρίας θα γεμίζει σε 30 λεπτά.
 
Περνώντας στο κομμάτι των συνδεδεμένων υπηρεσιών και εφαρμογών, αυτές εκτός από τις οθόνες αφής μπορούν να ενεργοποιηθούν χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές επικοινωνώντας με την υπηρεσία Personal Assistant της Honda. Ο βοηθός (Personal Assistant) της Honda ενεργοποιείται λέγοντας «OK Honda» και στη συνέχεια ο οδηγός λαμβάνει τις πληροφορίες που θέλει. Παράλληλα δίνεται η δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να παραμείνουν συνδεδεμένοι στο όχημά τους εξ αποστάσεως μέσω της εφαρμογής My Honda +.
 
Το Honda e είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, τη Γαλλία και τη Νορβηγία, ενώ οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να μεταβούν στις ιστοσελίδες της μάρκας και να δηλώσουν το ενδιαφέρουν τους και για άλλες ευρωπαϊκές αγορές. 

Δείτε σε live μετάδοση από τον χώρο της Έκθεσης στη Φρανκφούρτη μια μίνι παρουσίαση του Honda e:

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ