• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσάς σας αρέσει ή σαν ενοχλεί η... «καινουργίλα»;

Σας αρέσει να μυρίζει «καινουργίλα»;

Διαβάστηκε από 5672 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/5/2019
 

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου; Σας επηρεάζει στην επιλογή μοντέλου ή όχι;

Επτά στους δέκα αγοραστές αυτοκινήτου βάζουν την μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου στους πέντε σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το προτιμούν έναντι του μεταχειρισμένου. Και όμως κάποιοι άλλοι τη απεχθάνονται. Γιατί;
 
Αγοράζει κανείς αυτοκίνητο γιατί μυρίζει ωραία; Και εδώ που τα λέμε είναι ωραία αυτή η μυρωδιά, η «καινουργίλα»; Και όμως, η καινουργίλα είναι αδιαχώριστο συστατικό της εμπειρίας του καινούργιου αυτοκινήτου. Από τους οδηγούς που την κατατάσσουν ψηλά, ένα σημαντικό ποσοστό, ένας στους τρεις, έχουν και προτίμηση. Δηλαδή την εξετάζουν και τη συγκρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα για το ποιά είναι καλύτερη, ή μάλλον ποιά είναι περισσότερο της αρεσκεία τους.
 

Η πηγή της μυρωδιάς είναι φυσικά τα πλαστικά μέρη και τα άλλα υλικά του αυτοκινήτου. Πρόκειται για πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) που εκπέμπουν όλα αυτά τα υλικά, από το ταμπλό και τις επενδύσεις των καθισμάτων, μέχρι τις μοκέτες και τα «κρύσταλλα» του πίνακα οργάνων. Και η μυρωδιά αυτή είναι σχετικά κοινή, αφού τα υλικά αυτά είναι επίσης κοινά ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα. Όχι όμως όλα.
 
Μοντέλα που προορίζονται για αγορές εκτός Ευρώπης, δεν διαθέτουν απαραίτητα τα ίδια υλικά, και έτσι η μυρωδιά επίσης διαφέρει. Με πολλά μοντέλα ή μέρη της καμπίνας να κατασκευάζονται στην Κίνα, με διαφορετικά, φθηνότερα ή απλά πιο κοινότυπα για την εκεί αγορά υλικά, η μυρωδιά αυτή διαφέρει σημαντικά σε αυτά τα αυτοκίνητα, με αρκετούς αγοραστές να αποφεύγουν αυτά τα μοντέλα γιατί δεν τους αρέσει η «καινουργίλα» τους.
 
Το ίδιο πρόβλημα όμως ισχύει και αντίστροφα. Η κινεζική αγορά δεν έχει την ίδια αντίληψη για το πως πρέπει να μυρίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, και δεν βρίσκει την ευρωπαϊκή (και αμερικανική) καινουργίλα του γούστου της. Έτσι η μυρωδιά πρέπει να αλλάξει.
 
Με την Κίνα να αποτελεί πλέον μεγαλύτερη αγορά από αυτή της Ευρώπης, οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να κάνουν τα κινεζικά και λιγότερο τα ευρωπαϊκά χατίρια. Έτσι η Ford για παράδειγμα, έχει κάνει καμπάνια να σταματήσει τις μυρωδιές αυτές στα καινούργια της μοντέλα. Προσέλαβε 18 εμπειρογνώμονες που με βάση το επιτελείο της μάρκας στην Κίνα, δοκιμάζουν μέχρι και 300 φορές το χρόνο τις μυρωδιές των νέων μοντέλων, κρίνοντας έτσι όχι μόνο ποιά υλικά θα χρησιμοποιηθούν και ποιά όχι, αλλά τελικά και ποιοί προμηθευτές θα τα παράγουν, μέχρι και σε ποιά χώρα θα παράγονται τα μοντέλα αυτά.
 
Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει η καινουργίλα; Και πόσο την μετράτε; Πόσο σας απασχολεί και τελικά πόσο σας ενοχλεί όταν τα πλαστικά μυρίζουν σαν λάστιχα αυτοκινήτων; Είστε ικανοί να αφήσετε ένα μοντέλο και να πάρετε ένα άλλο γιατί απλά μυρίζει καλύτερα;

Υβριδικό το επόμενο Civic Type R;

Νέο Kia Ceed Vs Volkswagen Golf

Δοκιμή: Υβριδικό Hyundai Tucson

Που πάνε η X1 και ο νέος «`Ασσος» χωρίς βενζινοκινητήρες;

Η κίνηση στους δρόμους

Ράλι Σαρδηνίας: Ανέλπιστη νίκη ο Σόρντο

Διάλεξε Χαλκιδική: Βουτιές και διασκέδαση

Ομορφιές και ατελείωτες δραστηριότητες!

Το νησί που ξεχώρισαν οι Αυστραλοί

Οι πιο ωραίες Φρίκες που θα «φας»!

Ουζομπερδέματα... στην πατρίδα του ούζου

Η ομορφότερη παλιά πόλη της Κρήτης

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ: No1 δίκτυο μεταχειρισμένων αυτ/των.

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

Yellow Pages: Λιπαντικά - Προδιαγραφές!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

CITROEN: Reverse Sales με προνομιακή χρηματοδότηση και 5ετή εγγύηση

NISSAN: Micra με νέο 1.000άρι turbo από 12.690€

PEUGEOT: 208 & SUV 2008 Signature με το μεγαλύτερο όφελος!

MERCEDES: Mercedes me Adapter: Upgrade your Mercedes

DACIA: Duster. Πιο δυνατό από ποτέ! Με νέο κινητήρα βενζίνης 1.3 με 130 & 150hp. Από 15.980€

περισσότερα »