• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Εσάς σας αρέσει ή σαν ενοχλεί η... «καινουργίλα»;

Σας αρέσει να μυρίζει «καινουργίλα»;

Διαβάστηκε από 5367 αναγνώστες - Ημερομηνία δημοσίευσης: 4/4/2019
 

Σε ποιόν δεν αρέσει η μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου; Σας επηρεάζει στην επιλογή μοντέλου ή όχι;

Επτά στους δέκα αγοραστές αυτοκινήτου βάζουν την μυρωδιά του καινούργιου αυτοκινήτου στους πέντε σημαντικότερους λόγους για τους οποίους το προτιμούν έναντι του μεταχειρισμένου. Και όμως κάποιοι άλλοι τη απεχθάνονται. Γιατί;
 
Αγοράζει κανείς αυτοκίνητο γιατί μυρίζει ωραία; Και εδώ που τα λέμε είναι ωραία αυτή η μυρωδιά, η «καινουργίλα»; Και όμως, η καινουργίλα είναι αδιαχώριστο συστατικό της εμπειρίας του καινούργιου αυτοκινήτου. Από τους οδηγούς που την κατατάσσουν ψηλά, ένα σημαντικό ποσοστό, ένας στους τρεις, έχουν και προτίμηση. Δηλαδή την εξετάζουν και τη συγκρίνουν ανάμεσα σε διαφορετικά μοντέλα για το ποιά είναι καλύτερη, ή μάλλον ποιά είναι περισσότερο της αρεσκεία τους.
 
Η πηγή της μυρωδιάς είναι φυσικά τα πλαστικά μέρη και τα άλλα υλικά του αυτοκινήτου. Πρόκειται για πτητικές οργανικές ενώσεις (ΠΟΕ) που εκπέμπουν όλα αυτά τα υλικά, από το ταμπλό και τις επενδύσεις των καθισμάτων, μέχρι τις μοκέτες και τα «κρύσταλλα» του πίνακα οργάνων. Και η μυρωδιά αυτή είναι σχετικά κοινή, αφού τα υλικά αυτά είναι επίσης κοινά ανάμεσα στα διάφορα μοντέλα. Όχι όμως όλα.
 
Μοντέλα που προορίζονται για αγορές εκτός Ευρώπης, δεν διαθέτουν απαραίτητα τα ίδια υλικά, και έτσι η μυρωδιά επίσης διαφέρει. Με πολλά μοντέλα ή μέρη της καμπίνας να κατασκευάζονται στην Κίνα, με διαφορετικά, φθηνότερα ή απλά πιο κοινότυπα για την εκεί αγορά υλικά, η μυρωδιά αυτή διαφέρει σημαντικά σε αυτά τα αυτοκίνητα, με αρκετούς αγοραστές να αποφεύγουν αυτά τα μοντέλα γιατί δεν τους αρέσει η «καινουργίλα» τους.
 
Το ίδιο πρόβλημα όμως ισχύει και αντίστροφα. Η κινεζική αγορά δεν έχει την ίδια αντίληψη για το πως πρέπει να μυρίζει ένα καινούργιο αυτοκίνητο, και δεν βρίσκει την ευρωπαϊκή (και αμερικανική) καινουργίλα του γούστου της. Έτσι η μυρωδιά πρέπει να αλλάξει.
 
Με την Κίνα να αποτελεί πλέον μεγαλύτερη αγορά από αυτή της Ευρώπης, οι κατασκευαστές ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο να κάνουν τα κινεζικά και λιγότερο τα ευρωπαϊκά χατίρια. Έτσι η Ford για παράδειγμα, έχει κάνει καμπάνια να σταματήσει τις μυρωδιές αυτές στα καινούργια της μοντέλα. Προσέλαβε 18 εμπειρογνώμονες που με βάση το επιτελείο της μάρκας στην Κίνα, δοκιμάζουν μέχρι και 300 φορές το χρόνο τις μυρωδιές των νέων μοντέλων, κρίνοντας έτσι όχι μόνο ποιά υλικά θα χρησιμοποιηθούν και ποιά όχι, αλλά τελικά και ποιοί προμηθευτές θα τα παράγουν, μέχρι και σε ποιά χώρα θα παράγονται τα μοντέλα αυτά.
 
Εσείς τι λέτε; Σας αρέσει η καινουργίλα; Και πόσο την μετράτε; Πόσο σας απασχολεί και τελικά πόσο σας ενοχλεί όταν τα πλαστικά μυρίζουν σαν λάστιχα αυτοκινήτων; Είστε ικανοί να αφήσετε ένα μοντέλο και να πάρετε ένα άλλο γιατί απλά μυρίζει καλύτερα;

 
Σχολιάστε την είδηση 1 σχόλια

LPG: Τα συστήματα 5ης γενιάς είναι εδώ!

Φίλτρα λαδιού: Δώσε «πνοή» στον κινητήρα

Γιατί… πατινάρει το αυτοκίνητο σου!

Απεταξάμην τους κακομαθημένους οδηγούς

Η κίνηση στους δρόμους

«Μυστήριο» Honda Civic Type R στο Ring

Δοκιμή: Citroen C5 Aircross 2.0 lt.

Nέα Special έκδοση για το Toyota Hilux

Νέο concept από Citroen

Το Hyundai Sonata N θα είναι κάπως έτσι

Η νέα Mercedes-AMG A 45 «γδύνεται»

Οι νικητές του 2ου γύρου στο Πρωτάθλημα Αναβάσεων

Mega Τεστ ελαστικών μοτοσυκλέτας: Ποιο είναι το καλύτερο;

Διευκρίνιση της FIA για την πιστοποίηση των Ιστορικών οχημάτων

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ: Ποια αυτοκίνητα είναι για κλωτσιές;

Αγορά / Auto Bild: Δείτε εδώ ποια μοντέλα αποτελούν έξυπνες αγορές!!

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ: To καλύτερο επαγγελματικό αυτοκίνητο !

Yellow Pages: Ελαστικά - Τιμές - Προσφορές!

MITSUBISHI: Ατοκο χρηματοδοτικό: 0% επιτόκιο,100 ευρώ/μήνα

NISSAN: Qashqai το απόλυτο SUV από 20.490€

CITROEN: Νέο C5 Aircross με 130PS από 22.550€

PEUGEOT: Nέο Peugeot 508 από 29.900€

RENAULT: Ανακάλυψε το CAPTUR με το νέο turbo κινητήρα βενζίνης 1.3 TCe

MICHELIN: Επιδόσεις που φτιάχτηκαν για να διαρκούν

SEAT: Eπίλεξε το δικό σου Αrona από 15.245€

Ψηφίστε και κερδίστε 4 μοτοσυκλέτες

περισσότερα »