Τα Mainstream premium: Mercedes A-Class Saloon

25.699 Επισκέψεις στο άρθρο

H σεντάν Α-Class ή μια μικρή C-Class

Μετά το εμπορικό λανσάρισμα της νέας 4ης γενιάς της A-Class, ήρθε η ώρα για την σεντάν έκδοση αυτής που διευρύνει τις διαθέσιμες εκδόσεις του μικρομεσαίου premium μοντέλου. Με στοιχεία από τη μίξη των Α-Class και της επερχόμενης CLA (4θυρης κουπέ), η νέα Α-Class Saloon προβάλει ένα έντονα δυναμικό και εκλεπτυσμένο ύφος, ενώ σύμφωνα με τη γερμανική φίρμα το εν λόγω sedan είναι το πιο αεροδυναμικό μοντέλο παραγωγής με συντελεστή οπισθέλκουσας μόλις στα 0.22Cd. Σε ότι αφορά τις διαστάσεις, η σεντάν έκδοση της Α-Class έχει μήκος 4.549 χλστ., πλάτος 1.796 χλστ. και 1.446 χλστ. ύψος, ενώ το μήκος του μεταξονίου είναι στα 2.729 χλστ.. 

Εσωτερικό-Χώροι
Ο εσωτερικός διάκοσμος της σεντάν έκδοσης, υιοθετεί την εικόνα της A-Class, με το σύστημα πληροφοριών και ψυχαγωγίας MBUX και την σύγχρονη αισθητική γενικότερα να κερδίζουν τις εντυπώσεις. Πλούσιος είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός με πληθώρα συστημάτων υποβοήθησης οδήγησης, ενώ το επίπεδο ποιότητας είναι υψηλό, στα πρότυπα της νέας A-Class hatchback. Ως σεντάν πάντως, οι χώροι για επιβάτες είναι μεγαλύτεροι με 420 λίτρα διαθέσιμο χώρο για τις αποσκευές. 

Κινητήρες
Η νέα A-Class Sedan θα είναι αρχικά διαθέσιμη με τον νέο 1,33 λτ. turbo βενζινοκινητήρα με 163 ίππους απόδοσης, καθώς και με δίλιτρο μοτέρ σε αποδόσεις 190 και 224 ίππων. Η μοναδική για την ώρα πετρελαιοκίνητη A 180 d θα εφοδιάζεται με τον 1,5 λίτρων κινητήρα απόδοσης 116 ίππων. Οι τιμές της στην Γερμανία θα ξεκινούν από τα 30.916 ευρώ. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
KIA