Το νέο Audi Q3 θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB και όλα τα σύγχρονα μέσα άνεσης και ασφάλειας της εταιρείας για να βρεθεί και πάλι ψηλά στην λίστα επιλογών της premium μικρομεσαίας κατηγορίας.

Τα Premium Crossover-SUV: Νέο Audi Q3

25.688 Επισκέψεις στο άρθρο

ΞεQαθαρος στόχος…

Ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα της φετινής έκθεσης του Παρισιού, είναι αναμφισβήτητα το νέο Audi Q3. Οχτώ χρόνια σχεδόν από την πρώτη του εμφάνιση, το μικρομεσαίο premium crossover της Audi αλλάζει ριζικά. Αρχικά διαθέτει νέο στυλ και λανσάροντας στοιχεία από τα υπόλοιπα νέα μοντέλα της εταιρείας αποκτά πιο σύγχρονη, πιο δυναμική αλλά και πιο premium εικόνα. Οι νέες, ελαφρώς μεγαλύτερες διαστάσεις του Q3 (μήκος στα 4.485 χλστ. και πλάτος αυξημένο κατά 5 πόντους), του χαρίζουν συνολικά και πιο επιβλητικό προφίλ. 

Εσωτερικό
Το εσωτερικό του νέου Q3 αναμένεται πολύ πιο σύγχρονο ακολουθώντας τα νέα πρότυπα της εταιρείας. Φυσικά, θα διαθέτει το νέο ψηφιακό πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment MMI τελευταίας γενιάς, ενώ ποιοτικά δεν περιμένουμε τίποτα λιγότερο από κορυφαίο επίπεδο. Η αύξηση των διαστάσεών του αναμένεται να δώσει περισσότερο αέρα σε όλες τις μετρήσεις χώρων, όπως επίσης και αύξηση του χώρου αποσκευών από τα 460 λίτρα που βρίσκεται σήμερα. 

Κινητήρες
Αρχικά το νέο Audi Q3 θα είναι διαθέσιμο σε εκδόσεις βενζίνης και diesel με 150 ίππους. Από αυτές τις αποδόσεις θα ξεκινούν οι TFSI των 1,5 λίτρων και ο 2λιτρος TDI, ενώ ο 2λιτρος TFSI όπως και ο αντίστοιχος TDI θα διευρύνουν την γκάμα του με εκδόσεις 190, 220 και 252 ίππων.Η έκδοση SQ3 θα εφοδιάζεται με τον 2λιτρο TFSI με απόδοση 300 ίππων, ενώ η κορυφαία RSQ3 έκδοση θα έχει κάτω από το καπό της τον 2,5 λτ. TFSI με απόδοση παραπάνω από 400 ίππους. Όλοι οι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν με το σύστημα τετρακίνησης quattro και με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, S tronic της εταιρείας. Από πλευράς εναλλακτικών εκδόσεων, η Audi έχει αποφασίσει να λανσάρει Q3 με plug-in υβριδική τεχνολογία, δηλαδή με φόρτιση και από πρίζα αλλά και με αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 50 χλμ.. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
KIA