Η εντυπωσιακή εμφανισιακά νέα BMW Z4 θα επαναφέρει την υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή, ενώ θα διατίθεται και σε 4κίνητες εκδόσεις.

Σπορ-κάμπριο-κουπέ: BMW Z4

25.695 Επισκέψεις στο άρθρο

Ανοιχτή πρό(σ)κληση

Ο καρπός της συνεργασίας με την Toyota απέδωσε την Ζ4 για την BMW την οποία και θα δούμε με κάθε επισημότητα στο Παρίσι. Η Ζ4 -αντίθετα με την Supra- θα είναι διαθέσιμη αποκλειστικά σε ρόουντστερ αμάξωμα, δηλαδή με υφασμάτινη αναδιπλούμενη οροφή. Η νέα Ζ4 είναι «χτισμένη» και εκείνη πάνω σε μια πλατφόρμα μίξης πλαστικού με αναθρακόνημα στα πρότυπα των «i» ηλεκτρικών μοντέλων της εταιρείας, ενώ και εδώ το βάρος αναμένεται να βρίσκεται σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα αλλά και με ιδανική για άλλη μια φορά αναλογία ως προς την κατανομή του.  

Για την διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα άλλωστε αλλά και για την αισθητική του αμαξώματος, προτιμήθηκε η επαναφορά της υφασμάτινης οροφής σε αυτή τη γενιά της Ζ4, η οποία διακρίνεται για την κορυφαία ηχομόνωση και την ποιότητά της, ενώ το άνοιξε-κλείσε θα γίνεται με ταχύτητες έως και τα 50 χλμ./ώρα.

Eσωτερικό
Το εσωτερικό αναμένεται να ακολουθεί τη γερμανική λογική της BMW, μιας και στο κέντρο του ταμπλό βρίσκεται η μεγάλη οθόνη του συστήματος πολυμέσων, χαμηλά βρίσκεται ο γνώριμος περιστροφικός διακόπτης με λειτουργία αφής, ενώ τα χειριστήρια στο τιμόνι θυμίζουν αυτά της νέας 5άρας.

Κινητήρες
Η Ζ4 M40i που θα βρίσκεται στο Παρίσι θα εξοπλίζεται με ένα 6κύλινδρο μοτέρ 3,0 λίτρων με ιπποδύναμη 340 άλογα που δίνει την δυνατότητα στη νέα Ζ4 να φτάνει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα. Αν και τα υπόλοιπα μοτέρ δεν έχουν γίνει γνωστά ακόμη, θεωρείται βέβαιο πως θα διαθέτει ως βασική μια 2λιτρη έκδοση βενζίνης με 190 ίππους, ενώ θα διατίθεται και με τα μεγαλύτερης χωρητικότητας εξακύλινδρα σύνολα με απόδοση έως και 400 ίππους. Τέλος, αν και η Ζ4 θα είναι κατά βάση πισωκίνητη, αναμένεται να διατίθεται και σε 4κίνητες εκδόσεις. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
KIA