Η νέα γενιά της BMW X5 θα βασιστεί στην πλατφόρμα CLAR και θα διατίθεται και σε 7θέσιες εκδόσεις.

Tα Premium Crossover-SUV: BMW X5

25.701 Επισκέψεις στο άρθρο

Πληθωρική σε όλα της

Η νέα (τέταρτη κατά σειρά) γενιά της BMW Χ5 έρχεται 4 μόλις χρόνια μετά την προηγούμενη. Η νέα Χ5 μεγαλώνει σε μήκος κατά 36 χλστ. (4.922 χλστ.), κατά 66 χλστ. (2005 χλστ.) σε πλάτος και κατά 19 χλστ. (1.745 χλστ.) σε ύψος, ενώ το μεταξόνιο είναι πλέον κατά 42 χλστ. μακρύτερο. Αισθητικά, κινείται στα ίδια σχεδιαστικά πρότυπα με την προηγούμενη και με τα νέα υπόλοιπα SUV της γκάμας της BMW, ωστόσο το πίσω μέρος είναι εντελώς νέο και εκφράζει ένα περισσότερο εκλεπτυσμένο προφίλ. 

Εσωτερικό-Χώροι
Στο εσωτερικό της, η Χ5 ξεχωρίζει για τα υψηλής ποιότητας υλικά κατασκευής, το νέο επιλογέα ταχυτήτων και το νέο τεχνολογικό εξοπλισμό. Το μάτι φυσικά πέφτει αμέσως πάνω στις δύο 12,3 ιντσών οθόνες που χρησιμοποιούνται για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα infotainment. Η BMW ανακοινώνει ότι ο αποθηκευτικός χώρος υπολογίζεται στα 645 λίτρα, ενώ αναμένεται να διαθέτει και 7 θέσιες εκδόσεις. 

Κινητήρες
Η παλέτα των μηχανικών συνόλων της Χ5 θα απαρτίζεται από δύο βενζινοκινητήρες και 2 πετρελαιοκινητήρες. Στην Ευρώπη θα εξοπλίζεται με τον 3λιτρο turbo βενζινοκινητήρα απόδοσης 340 ίππων και 450 Nm ροπής, ενώ σε άλλες αγορές θα προσφέρεται και ο twin-turbo V8 4,4 λίτρων κινητήρας απόδοσης 462 ίππων και 650 Νm ροπής. Στα μοτέρ πετρελαίου, θα εφοδιάζεται με τον 6κύλινδρο κινητήρα 3,0 λίτρων με απόδοση 265 ή 400 ίππων στην έκδοση με τα 4 turbo. Όλα τα μοτέρ θα συνεργάζονται με 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο και σύστημα τετρακίνησης. Στο μέλλον θα λανσαριστεί και μια plug-in υβριδική έκδοση αλλά και η Χ5 Μ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

SPRING CHECK MERCEDES
test center