Το νέο Audi Q8 εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς και αποτελεί την κορωνίδα των «Q» μοντέλων της Audi.

Tα Premium Crossover-SUV: Audi Q8

25.700 Επισκέψεις στο άρθρο

 Και κουπέ, και SUV και λιμουζίνα…

Η ναυαρχίδα των crossover/SUV της Audi θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού. Το Audi Q8 το οποίο θα κοστίζει στη χώρα μας από 96.360 ευρώ, έχει μήκος 4.990 χλστ. μήκος, 2 μέτρα πλάτος, 1,71 μέτρα ύψος με 3,0 μέτρα μεταξόνιο και 254 χλστ. απόσταση από το έδαφος, ενώ αισθητικά προβάλλει έντονα δυναμικό χαρακτήρα μέσω της κουπέ και αιχμηρής σχεδίασης αλλά και των στοιχείων πολυτέλειας. 

Εσωτερικό-Χώροι
Όσον αφορά το εσωτερικό, η καμπίνα είναι ιδιαίτερα πολυτελής και ακολουθεί τα πρότυπα που έχουν θέσει τα Α6 και Α8. Πέρα από την ψηφιακό πίνακα οργάνων τελευταίας τεχνολογίας 12,3 ιντσών, υπάρχουν άλλες δύο οθόνες στην κεντρική κονσόλα, μία 10,1 ιντσών που υποστηρίζει το σύστημα infotainment και την πλοήγηση και μια μικρότερη 8,6 ιντσών πιο χαμηλά για τον έλεγχο του κλιματισμού. Στο 4θέσιο εσωτερικό του οι χώροι αναμένονται κορυφαίοι, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος σύμφωνα με την μάρκα είναι από τους μεγαλύτερους στην κατηγορία (650 λίτρα). 

Κινητήρες
Ολα τα μοτέρ του νέου Audi Q8 θα εξοπλίζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία 48 Volt. Κατά το λανσάρισμα θα εξοπλίζεται με τον V6 TDI 3,0 λίτρων diesel κινητήρα απόδοσης των 286 ίππων ( 0-100 σε 6,3 δευτερόλεπτα με μέγιστη τελική τα 232 χλμ./ώρα). Στις αρχές του επόμενου έτους θα προστεθεί μια λιγότερο ισχυρή έκδοση του ίδιου κινητήρα με 231 άλογα ενώ πρέπει να αναμένουμε και το 3λιτρο V6 TFSI μοτέρ με απόδοση 340 ίππων. Tέλος, η Audi προσφέρει προαιρετικά και σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης. 

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

test center
KIA