Το νέο Audi A1 θα κυκλοφορήσει τέλη του 2018, με τις τιμές του στην Γερμανία να ξεκινούν λίγο κάτω από τα 20.000 ευρώ.

Σημαντική βελτίωση και σε θέμα χώρων θα εμφανίζει το νέο Audi A1 τόσο για επιβάτες όσο και αποσκευές.

Όμορφο με ιδιαίτερα σύγχρονο διάκοσμο είναι το εσωτερικό του νέου Audi A1, ενώ αναμένεται κορυφαίο ποιοτικά.

Τα Mainstream premium: Audi A1

25.696 Επισκέψεις στο άρθρο

O ¶σσος στο μανίκι της Audi 

Έχουν περάσει ήδη 8 χρόνια από την πρώτη γενιά του Audi A1, του μικρότερου μοντέλου της εταιρείας, το οποίο κατάφερε να περάσει τον premium αέρα της και σε αυτή την δύσκολη κατηγορία. Η δεύτερη γενιά του Audi A1 που θα δούμε στην έκθεση του Παρισιού, ανεβάζει τον πήχη στη συγκεκριμένη κλάση, λανσάροντας στοιχεία από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα μοντέλα της εταιρείας. Παράλληλα, ως πρόταση με έντονα νεανικό χαρακτήρα, επωφελείται της νέας επιθετικής αισθητικής της εταιρείας, συμπληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο το ξεχωριστό του στιλ. Το νέο Α1 υιοθετεί τη νέα σχεδιαστική ταυτότητα της Audi και μεγάλωσε αρκετά, προβάλλοντας στα 4.030 χλστ. μήκος του αμαξώματος πιο δυναμικό χαρακτήρα. Το αποκλειστικά 5θυρο πλέον νέο Audi A1 Sportback, αντλεί σχεδιαστική έμπνευση από τα Ur-Quattro και Sport Quattro, με τον σπορτίφ σχεδιασμό να είναι διάχυτος παντού και να κερδίζει τις εντυπώσεις.

Εσωτερικό-Χώροι: Κορυφαίο σε ποιότητα και διάκοσμο, μεγαλύτερο σε χώρους
Εντελώς νέα και ιδιαίτερα όμορφη με έντονο high tech χαρακτήρα, είναι η καμπίνα του εσωτερικού του Audi A1 2ης γενιάς. Η νέα διάταξη των στοιχείων του ταμπλό προσδίδει περισσότερο premium αέρα, ενώ τις εντυπώσεις κερδίζουν ο πίνακας οργάνων Virtual Cockpit της Audi, και το σύστημα ψυχαγωγίας και πληροφοριών MMI, που έρχεται μαζί με μία οθόνη αφής 8,8 ιντσών ή προαιρετικά με 10,1 ιντσών. Εκτός από το άρτιο ποιοτικά και κορυφαίο σε συναρμολόγηση και φινίρισμα ταμπλό, το εσωτερικό του νέου A1 αναμένεται να επωφεληθεί της χρήσης της πλατφόρμας MQB A0 και των μεγαλύτερων διαστάσεών του, σε επίπεδο χώρων. Έτσι, ο χώρος για τους επιβάτες θα είναι σημαντικά μεγαλύτερος από αυτό του τωρινού μοντέλου, με το χώρο αποσκευών να έχει όγκο 335 λίτρων (έναντι των 270 σήμερα).

Κινητήρες-Κιβώτια: Mόνο βενζίνη… από 95 μέχρι 200 άλογα 
Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά σύνολα, το σημαντικότερο νέο είναι πως από την γκάμα του νέου Audi A1 λάμπουν δια της απουσίας τους οι κινητήρες πετρελαίου. Έτσι η γκάμα του θα περιλαμβάνει τον 1.000άρι τρικύλινδρο TFSI των 95 ή 115 ίππων, τον 1,5 TFSI των 150 ίππων και τον 2λιτρο TFSI των 200 ίππων. Όλοι οι κινητήρες θα μπορούν να συνδυαστούν είτε με 6αρι χειροκίνητο κιβώτιο είτε με το 7τάχυτο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη S tronic, με μοναδική εξαίρεση την κορυφαία έκδοση, που θα διατίθεται με το εξατάχυτο S tronic κιβώτιο ως στάνταρ.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Mercedes
KIA