Aνανεωμένο Renault Twingo
4 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ »

Aνανεωμένο Renault Twingo

165.151 Επισκέψεις στο άρθρο (5/3/2019)

Το ανανεωμένο Twingo αποκάλυψε η Renault στην Έκθεση της Γενεύης, προσφέροντας του ελαφρώς διαφοροποιημένη εμφάνιση με σκοπό να συνεχίσει να αποτελεί μια μοντέρνα επιλογή στην κατηγορία των 5θυρων mini.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »


Η ομάδα σχεδιαστών της γαλλικής μάρκας φρέσκαραν αρκετά τον πρόβολο του αυτοκινήτου. Αρχικά, τα φώτα ημέρας ενσωματώνονται τώρα στα κυρίως φωτιστικά σώματα σε σχήμα C, ενώ πιο χαμηλά, λόγω της απουσίας τους από τον προφυλακτήρα, η μάρκα προσφέρει στο Τwingo νέας σχεδίασης αεραγωγό. Αλλαγές υπάρχουν και στα πίσω φώτα, όπου συναντάμε πάλι το μοτίβο C αλλά και νέο προφυλακτήρα και διαχύτη χωρίς τα μεγάλα μαύρα πλαστικά που υπήρχαν στο pre-facelift μοντέλο.

Μικρής έκτασης φρεσκάρισμα έχει δεχθεί και η καμπίνα που στις πιο πλούσιες εκδόσεις μπορεί να εξοπλιστεί με οθόνη infotainment 7 ιντσών συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay. Το φινίρισμα είναι πιο μοντέρνο, η κεντρική κονσόλα έχει μικρές αλλαγές σε σχεδίαση και προσφέρονται πλέον δύο θύρες USB και νέος επιλογέας ταχυτήτων.

Η παλέτα μηχανικών συνόλων του ανανεωμένου Twingo θα αποτελείται από δύο τρικύλινδρους βενζινοκινητήρες. Στην βάση βρίσκεται ο ατμοσφαιρικός του 1,0 λίτρου σε συνδυασμό με 5τάχυτο μηχανικό κιβώτιο σε δύο εκδόσεις 65 ή 75 ίππων, ενώ η δεύτερη επιλογή αποτελείται από το TCe υπερτροφοδοτούμενο σύνολο των 0,9 λίτρων απόδοσης 95 ίππων και 135 Νm ροπής σε συνδυασμό είτε με το μηχανικό κιβώτιο είτε προαιρετικά, με ένα 6άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. 

Το βάρος του αυτοκινήτου ορίζεται στα 914 κιλά (φτάνει τα 999 κιλά με το turbo μοτέρ και την αυτόματη μετάδοση) ενώ η Renault κάνει γνωστό πως η απόσταση του από το έδαφος έχει μειωθεί κατά 10 χιλιοστά για να μειωθούν οι αεροδυναμικές αντιστάσεις και να μειωθεί και άλλο η κατανάλωση καυσίμου.

Αν σου άρεσε: Κοινοποίησέ το »

citroen
4green