Ο « Ταμερλάνος» μίλησε

121.910 Επισκέψεις στο άρθρο (22/3/2019)
Ο « Ταμερλάνος» μίλησε
2 Φωτογραφίες »

Η χωρητικότητα αλλά και η διάταξη του χώρου αποσκευών είναι καθοριστική στην επιλογή ενός οικογενειακού μοντέλου. Η νέα μέθοδος που παρουσιάζουμε σε αυτές τις σελίδες θα σας λύσει και τις πιο μικρές απορίες… 

Η κλασική κίνηση που κάνει κάποιος όταν θέλει να δει το πορτ-μπαγκάζ ενός αυτοκινήτου είναι να ανοίξει την πόρτα και να το «μετρήσει» με το μάτι. Με το μάτι, και άρα έχοντας ως σύγκριση το αυτοκίνητο που έχει στην κατοχή του… Αυτή η μέθοδος με το μάτι μπορεί να του δώσει μία αίσθηση, όμως από εκεί και πέρα υπάρχουν πολλοί ακόμη παράγοντες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Και φυσικά, δεν αναφερόμαστε μόνο στην χωρητικότητα σε λίτρα, αλλά σε άλλες παραμέτρους όπως πόσο βαθύ είναι πορτ-μπαγκάζ, αν το κατώφλι φόρτωσης είναι χαμηλό η όχι, αν υπάρχει καλό άνοιγμα για φορτώσεις μια μεγάλη κούτα.

Οι κατασκευαστές από την πλευρά τους ανακοινώνουν νούμερα, όμως όπως γράψαμε και στην αρχή του άρθρου, εμείς στο AutoΤρίτη διψάμε για μετρήσεις στην πράξη, εξετάζοντας το κάθε αυτοκίνητο από τη μεριά του χρήστη, και όχι μέσα από ένα πρόγραμμα ενός υπολογιστή.

Η μέτρηση, λοιπόν του «Ταμερλάνου» έδειξε πως τελικά υπάρχουν αποκλίσεις από τα νούμερα που ανακοινώνουν οι κατασκευαστές, γεγονός που προφανώς οφείλεται κυρίως στην διάταξη του χώρου των αποσκευών κάθε αυτοκινήτου. Το νούμερο που ανακοινώνουμε εμείς είναι πολύ σημαντικό για να καταλάβετε αν ένα πορτ-μπαγκάζ είναι μεγάλο ή όχι, ωστόσο επειδή στην πράξη δεν θα παίζετε «tetris» με τις αποσκευές, εμείς σας μετρήσαμε και τις υπόλοιπες διαστάσεις, ώστε να κατανοήσετε τη διάταξη του κάθε πορτ-μπαγκάζ, μαζί με τα συν και πλην του. Στο παρακάτω πίνακα θα βρείτε αναλυτικά τι πέτυχαν τα 8 οικογενειακά μοντέλα της δοκιμής σε κάθε διάσταση.

Σελίδα 1Τι χωράει το πορτ-μπαγκάζ των μικρομεσαίων;
Σελίδα 2Ford Focus: Μέτρηση AutoΤρίτη 358,4 λίτρα
Σελίδα 3Ηonda Civic: Μέτρηση AutoΤρίτη 448 λίτρα
Σελίδα 4Hyundai i30: Μέτρηση AutoΤρίτη 368,2 λίτρα
Σελίδα 5Opel Astra: Μέτρηση AutoΤρίτη 336 λίτρα
Σελίδα 6Peugeot 308: Μέτρηση AutoΤρίτη 402,4 λίτρα
Σελίδα 7Renault Megane: Μέτρηση AutoΤρίτη 374,4 λίτρα
Σελίδα 8SEAT Leon: Μέτρηση AutoΤρίτη 380 λίτρα
Σελίδα 9VW Golf: Μέτρηση AutoΤρίτη 355,2 λίτρα
Σελίδα 10Ο « Ταμερλάνος» μίλησε
Toyota
test center