• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Τάκης Θεοχαράκης, Αντιπρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Nissan.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Nissan συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να αξιοποιήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με στόχο τη βελτίωση των μεταφορών και της ποιότητας ζωής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμμετοχή της στην Formula E.

Το Nissan Leaf είναι το παγκόσμιο best seller στην κατηγορία του. Διαθέτει ευφυείς τεχνολογίες που αλλάζουν το τοπίο της αυτοκίνησης.

Nissan: Ευφυείς τεχνολογίες με μοχλό την ηλεκτροκίνηση

27.339 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 22/12/2018

Χρονιά καινοτομιών είναι και το 2018 για τη Nissan. Η ηλεκτροκίνηση και οι συναφείς υπηρεσίες γύρω από αυτή ανοίγουν ένα νέο δρόμο για την αυτοκίνηση του μέλλοντος.

Με κινητήριο «μοχλό» την ηλεκτροκίνηση και τις συναφείς υπηρεσίες γύρω από αυτή, η Nissan συνεχίζει στο δρόμο των καινοτομιών και το 2018, ενθουσιάζοντας το κοινό της αυτοκίνησης. Στην χρονιά που διανύουμε, έλαβε χώρα στην Ελλάδα, το λανσάρισμα του νέου Nissan LEAF, του αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου που έχει κατακτήσει την κορυφή των πωλήσεων στην κατηγορία του, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Για τη Nissan, άρρηκτα συνδεδεμένη με την ηλεκτροκίνηση είναι και η ανάπτυξη ευφυών τεχνολογιών που αλλάζουν το τοπίο της αυτοκίνησης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η προηγμένη τεχνολογία υποστήριξης οδήγησης του Nissan LEAF, το ProPILOT και το ProPILOT Park, που καθιστούν ξεκούραστη την οδήγηση σε βεβαρυμμένη κυκλοφορία και αντίστοιχα πανεύκολη την στάθμευση. Επιπλέον, το πρωτοποριακό e-Pedal δίνει μια νέα διάσταση στην οδήγηση, ενθουσιάζοντας τους οδηγούς και προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να επιταχύνουν και να επιβραδύνουν, χρησιμοποιώντας μόνο ένα πεντάλ.

Ως ηγέτιδα δύναμη στην κινητικότητα με μηδενικές εκπομπές ρύπων, η Nissan συνεχίζει να αναζητά τρόπους για να αξιοποιήσει τα ηλεκτροκίνητα οχήματα, με στόχο τη βελτίωση των μεταφορών και της ποιότητας ζωής. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η συμμετοχή της στην Formula E, ούσα η πρώτη Ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση. 

Παράλληλα, η Nissan υποστηρίζει με τον πλέον ενεργό τρόπο, περιβαλλοντικά προγράμματα και συναφείς περιφερειακές δραστηριότητες, που επικεντρώνονται στη χρήση της ενέργειας και στην υιοθέτηση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Σε αυτή την κατεύθυνση, μόλις πρόσφατα, το Nissan LEAF προκρίθηκε, ως ένας μεγάλος σταθμός ηλεκτρικής ενέργειας (ο πρώτος στο είδος του), σύμφωνα με τις προδιαγραφές των Διαχειριστών του Συστήματος Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας της Γερμανίας (TSO). Αυτό σημαίνει ότι το LEAF μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «αποθεματικό» για το γερμανικό δίκτυο ηλεκτροδότησης, συμβάλλοντας στην καθιέρωση της τεχνολογίας V2G (Vehicle-to-Grid) στη Γερμανία.

Στην χρονιά που διανύουμε, η Nissan εδραίωσε περαιτέρω την θέση της στην βιώσιμη κινητικότητα, συνεχίζοντας να προσφέρει περισσότερα στην ηλεκτροκίνηση, περισσότερη αυτονομία και περισσότερη συνδεσιμότητα μέσω του Nissan Intelligent Mobility, του οράματος της εταιρείας για την αλλαγή του τρόπου με τον οποίο τα αυτοκίνητα τροφοδοτούνται, οδηγούνται και ενσωματώνονται στην κοινωνία.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ