• Τιμές - Εξοπλισμός - Τεχνικά - Test - Συγκριτικά Εγγυήσεις - Χρηματοδοτικά - Προσφορές

Skoda Fabia (+video)

138.842 Επισκέψεις στο άρθρο - Ημερομηνία δημοσίευσης: 6/9/2018

Η Skoda Fabia στη δεύτερη εξοπλιστικά έκδοσή της εφοδιάζεται με ελαστικά διάστασης 185/60 R15, τα οποία σε συνδυασμό με την μαλακή ανάρτηση της στερούν το δικαίωμα της μεγάλης διάκρισης στην συγκεκριμένη διαδικασία. Η συμπεριφορά της πάντως στην πράξη δεν ήταν επικίνδυνη ούτε και σε πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από εκείνα που μπορεί να διαχειριστεί με ευκολία. 

73 χλμ./ώρα: Ανεπιτυχής προσπάθεια
Ξεκινήσαμε την δοκιμασία από τα 73 χλμ./ώρα, μια ταχύτητα που στην πράξη αποδείχθηκε ιδιαίτερα μεγάλη για την σταθερότητα της Fabia. Σε αυτά τα χλμ./ώρα το ESP είχε έντονη εμπλοκή στην πρώτη εναλλαγή πορείας ενώ  το αμάξωμα εμφάνισε έντονες κλίσεις που επηρέασαν την κατευθυντικότητά της και άσχετα από το γεγονός πως δεν «έριξε» καμία κορίνα, η πορεία της μέσα στο τεστ ήταν εκτός ρεαλιστικών πλαισίων. 

69 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Στα 69 χλμ./ώρα, η Fabia πέρασε το τεστ με απόλυτη επιτυχία. Εδώ τα χλμ. τα διαχειρίστηκε τέλεια τόσο το πλαίσιο όσο και η ανάρτηση, με τις κλίσεις να είναι μεν και πάλι υπαρκτές, αλλά σε καμία περίπτωση ικανές να αλλοιώσουν την σταθερότητά της. Το ESP δουλεύει διακριτικά στην πρώτη αλλαγή πορείας και δεν χαλάει την απόκριση του τιμονιού, ενώ στην δεύτερη εναλλαγή πορείας πέρασε εύκολα ανάμεσα από τις κορίνες. 

70 χλμ./ώρα: Επιτυχημένη προσπάθεια
Στα 70 χλμ./ώρα η συμπεριφορά της Fabia ήταν πιο οριακή και για αυτό η προσπάθεια κρίθηκε αποτυχημένη. Το ESP και πάλι «έκοψε» απότομα για να προλάβει την υποστροφή στην πρώτη μεγάλη γωνία του τιμονιού, επηρεάζοντας την αρχική είσοδο στις κορίνες.

Τάση ανατροπής: Όχι
Γενική αίσθηση οδηγού: Καλή παρά τα 15ιντσα ελαστικά και την μαλακή της ανάρτηση. 
Γενική αίσθηση επιβαινόντων: Αισθητές οι κλίσεις και οι «αναταράξεις» στην διαδικασία, αλλά δεν μας προβλημάτισε.
 

ΠροηγούμενηΕπόμενη σελίδα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ (κάντε κλικ στη σελίδα που σας ενδιαφέρει)

 
Σχολιάστε την είδηση 24 σχόλια